P1monitor IOS app

P1monitor IOS app

Met deze IOS (Apple) app kun je via je lokale netwerk (wifi) of via Dropbox een beperkte aantal gegevens van je slimme meter weergeven.

Waarom een beperkt aantal gegevens? Het gaat om een versie om de stabiliteit en betrouwbaarheid te testen. Als deze na verloop van tijd goed genoeg is komt er een uitgebreide app.

De app werkt alleen in samenwerking met de P1 monitor softwareversie 0.9.4 of hoger.

De app gebruikt Dropbox als tussenlaag zodat je de P1 monitor niet hoeft te koppelen met het Internet waardoor het gebruik veel veiliger is dan als je het grote boze internet toegang geeft tot je netwerk. Je kunt daarnaast ook alleen lokaal toegang geven door geen gebruikt te maken van Dropbox. Of andersom alleen Dropbox gebruiken. Of met ander woorden beide opties kunnen tegelijk aan staan of een van de twee opties

Activeren van app toegang in de P1 monitor.

Netwerk toegang: setup menu -> systeem -> activeer de optie “UDP broadcast deamon” aan.

UDP deamon aan

Dropbox toegang: setup menu -> bestanden -> DropBox API configuratie && Dropbox gegevens delen

dropbox delen van data

De app update de informatie onder normale omstandigheden met een vertraging tussen de 1 en 10 seconden.

Komt er ook een Android app? Nee de kans is verwaarloosbaar klein. Ons team is te klein om ook een Android app te ondersteunen. Er is genoeg informatie beschikbaar zodat wellicht een derde een Android app kan ontwikkelen.

Download on the app Store


Als je een bijdrage wil leveren om de kosten te dekken van de website e.d. dan kan kun je hier een donatie doen.

5 Replies to “P1monitor IOS app”

 1. Hallo,
  Super gaaf dat jullie en iPhone app hebben gemaakt. En slim bedacht om het via Dropbox te doen.

  Verder allemaal super gaaf!!!

  Echter is deze site super onduidelijk. Ik kan de laatste download (versie Ron) niet meer vinden. Ook had ik iets gelezen over het inloggen via SSH. Dat kan ik nu ook niet meer vinden. Kunnn jullie hier een link naar toe sturen zodat ik weer verder kan.

  En is het misschien een idee om de source code op Git te zetten? Dan kunnen mensen zelf makkelijk aanpassingen maken wanneer ze dat willen. En het is duidelijker voor het downloaden van nieuwe versies. Want deze site is eerlijk waar om te janken en dat is heel jammer aangezien de P1Mon juist zo’n gaaf iets is.

  1. Bedankt voor je feedback, als je de bestanden bij de download leest dan moet de meeste wel duidelijk zijn. Als je wil inloggen met putty / ssh dan kan dat standaard met p1mon wachtwoord: verandermij. Source code staat in de download en we hebben geen behoefte om daar github voor te gebruiken. Je kunt altijd de laatste versie van de P1 monitor als eerste featured artikel op de site vinden. Oudere downloads zijn hier te vinden. Of de site inderdaad traan opwekkend is lastig te beoordelen en tot nu toe ben je de eerste met deze opmerking. Als je constructieve suggesties hebt dan kunnen we ze wellicht doorvoeren.

 2. Beste Secbro,

  Ik zie in de nieuwe app versie 1.1 dat het gas verbruik (tellerstand) op 0.0 m3 staat dit tezamen met Versie 0.9.5

  1. Bedankt voor het melden het is inderdaad een bug, deze is gefixed in de volgende versie en heeft alleen effect op de App. Als het belangrijk is dan kun je tot de volgende versie de vorige versie van P1 monitor gebruiken 0.9.4 deze werkt met de nieuwe app.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.