P1monitor IOS pro app

P1monitor IOS pro app

De app werkt alleen in samenwerking met de P1 monitor softwareversie 1.0.0 of hoger. Upgrade de P1 monitor software voor gebruik van de pro app.

Download on the app Store

Deze app maakt geeft via je mobiel of tablet toegang tot de P1 monitor data. Momenteel is de app alleen nog beschikbaar voor IOS.  De app kan lokaal worden gebruik of op afstand via een (gratis) Dropbox account.

Waarom is de app niet gratis?

Apple vraag helaas alleen al voor het uitbrengen van een app 99 euro per jaar. Het doel is de app kosten dekkend te maken. Daarnaast is het een mooie manier om de P1 monitor te sponsoren of een donatie te doen.

Als de P1 monitor software wil ondersteunen dan is een donatie mogelijke via PayPal

Roadmap

De roadmap voor de app is onder gebracht bij de P1 monitor roadmap

BUGS

Mocht je fouten ontdekken laat het dan weten via een comment.

 1. Geen bugs bekend in versie 1.0.4

Dropbox

De app gebruikt Dropbox als tussenlaag zodat je de P1 monitor niet hoeft te koppelen met het Internet waardoor het gebruik veel veiliger is dan als je het grote boze internet toegang geeft tot je thuis netwerk. Je kunt daarnaast ook alleen lokaal toegang geven door geen gebruikt te maken van Dropbox. Of andersom alleen Dropbox gebruiken. Of met ander woorden beide opties kunnen tegelijk aan staan of een van de twee opties

De updates via Dropbox voor de dag waarden op het home scherm en historie werkt met een vertraging van een paar minuten. Normaal is een minuut of zes.

Activeren van app toegang in de P1 monitor.

Netwerk toegang: setup menu -> systeem -> activeer de optie “UDP broadcast deamon” aan.

UDP deamon aan

Dropbox toegang: setup menu -> bestanden -> DropBox API configuratie && Dropbox gegevens delen

dropbox delen van data

De app update de informatie onder normale omstandigheden met een vertraging tussen de 1 en 10 seconden.

Android app

Komt er ook een Android app? Ik heb te weinig tijd om ook een Android app te ondersteunen. Er is genoeg informatie beschikbaar zodat wellicht een derde een Android app kan ontwikkelen. Er is iemand die interesse heeft getoond om de Andriod app te ontwikkelen en technische ondersteuning is toegezegd.

Gratis app

Er is/was ook een gratis test beperkte app, deze zal binnenkort niet meer worden ondersteunt en is ondertussen verwijderd uit de app store.

Download on the app Store

110 Replies to “P1monitor IOS pro app”

 1. Ik heb de app ondertussen in gebruik maar de snelheid over Dropbox is wel erg traag! Komt hier nog een alternatief voor? Verder een prima app. Voor in de toekomst een optie voor graad dagen?

  1. Zolang Dropbox het medium blijft om buiten je eigen netwerk toegang te krijgen zal het niet sneller worden. Het is gezien de mogelijkheden van Dropbox behoorlijk snel. Ik neem aan dat je ook de normale WiFi toegang gebruikt? Ik ben aan het onderzoeken of er een eenvoudig en sneller alternatief is voor Dropbox. Dat maakt de code ook een stuk eenvoudiger.

   1. Ik benader deze altijd over een VPN verbinding en ben op deze wijze afhankelijk van de Dropbox oplossing.

    Staat er een graad dagen toevoeging op de planning?

 2. Hi SB, vandaag de app geïnstalleerd en het werkt prima, bedankt voor de ontwikkeling, het ziet er professioneel uit.
  Ik heb een punt voor de roadmap, is het mogelijk om een alarm (bv e-mail of pop-up melding uit de app) op de fases te zetten? Als je boven of in de buurt van je maximale aansluitwaarde per fase komt, dat je dan een melding krijgt? Het zou bv kunnen met een bepaalde marge en/of minimale tijdsduur (om korte piekbelasting te negeren). Nogmaals bedankt voor de mooie software!

  1. Bedankt voor het compliment. De melding uit de app zou kunnen en staat op de roadmap. Het nadeel van een dergelijke oplossing is dat de app op de achtergrond actief moet blijven en je telefoon accu extra belast. Het is eenvoudiger om een notificatie van de Rpi en email te sturen ook dat staat op de roadmap.

 3. Beste secbro,
  Eerst en vooral (en nogmaals): ik ben zeer tevreden met de prestaties van de P1 Monitor software en de app (Pro).
  Wegens omstandigheden gebruik ik de app nu regelmatig buitenshuis (buiten bereik van mijn WLAN, en dus via Dropbox) en nu valt me iets op.

  Als ik in de app via het menu kies voor ‘kWh’, ‘gas’, ‘kosten’ of ‘opgewekte kWh’ krijg ik eerst exact 1 minuut het draaiende wieltje met de tekst ‘geen gegevens’ te zien, voordat de data op het scherm verschijnen.

  Ik heb hierboven gelezen, dat er vertragingen in het spel zijn, maar ik ging ervan uit, dat het dan de verversing betrof.
  Is er kans dat deze vertraging, dan wel het vertraagd weergeven van de data, ooit verbeterd gaat worden?

  1. Met het huidige model met de data via Dropbox geldt dat een beperkte set van gegevens voor het start scherm een vertraging heeft van 10 seconden. Historisch data is vele malen groter en loopt enkele minuten lager. Dit is een beperking van de deze technologie. Als je het sneller wil hebben dan kun je poort 80 van de Rpi via je router aan het internet verbinden en dat IP adres instellen dan zal je een vergelijkbare snelheid ervaren als met Wifi. Dit is echter niet erg veilig maar wellicht maak ik daar nog een veilige oplossing voor.

 4. Beste security brother,

  Heb p1mon nu een weekje lopen en vind het erg leuk. De app kost idd 5,5 € wat stevig lijkt, maar ik zie het ook als een soort donatie voor dit mooie project (Paypal heb ik afgeschaft). Dus die ga ik dan kopen.

 5. net al ondekt dat er ook een app Is 🙂 perfect voor een maatje van me die digibeet is en zijn monitor nu weer niet kan vinden in zijn netwerkje thuis. Doet de app dus automatisch. Helemaal goed. Dropbox ga ik ook nog uitproberen. Maandag de p1 software bij de digibeet update en hem die app aansmeren. tnx!

  1. Jazeker, als je de menu optie data en netwerkt selecteert. Kun je onderin een voorkeur systeem aangeven. Dat systeem wordt dan gebruikt. Een andere methode is het IP adres forceren via de optie voorkeur IP adres. Het systeem ID kun je in de P1 montitor vinden op de pagina config-security.php

 6. Bedankt voor de update!

  Wel een “bug”, de “welkom bij deze versie” infoscherm komt geregeld terug.

  Het viel mij op dat de waarde van het water voluit wordt weer gegeven “Liter” ipv L en de overige zijn afgekort.

  Verder mooie uitbreidingen en aanpassingen (vooral het contrast, veel duidelijker) van de app!

  1. Het welkom scherm status wordt alleen in ram bijgehouden. Als de app wordt herstart dan wordt het scherm weer getoond anders niet. Waar staat de L of Liter aanduiding die je bedoeld?

   1. Deze waarde staat op de “Home screen” van de app.
    Zie screenshot: https://we.tl/b-L5GGTQ1H1t

    Het scherm kun je snel genoeg weg swipen maar verschijnt wel erg veel. Zou je ook met een eenmalige (verplicht) “gelezen” optie kunnen maken.

    1. Bedoel je dat Liter in L veranderd moet worden? En het scherm zou echt alleen als je de app opnieuw opstart. Het is op meerder Iphone’s en iPad’s getest. De enige keer dat het verschijnt is als de App gesloten wordt dus als het ware opnieuw op gestart wordt. Bij normaal gebruik van de home scherm knop om tussen applicatie te wisselen zou het niet moeten optreden. Kun je bevestigen dat je de App niet sluit maar alleen de Home knop gebruikt?

    2. Update: ik heb het gevonden en onder bepaalde condities wordt het onterecht nogmaals gevraagd. Ik pas het aan dat het maar 1 keer gevraagd wordt.

     1. Ik zag dat je de app al hebt aangepast en geüpdatet!

      Getest door de app volledig af te sluiten en te wisselen van netwerken maar het ziet er uit dat het is opgelost.

      Snel gedaan, bedankt.

      1. Bedankt voor het melden. Het duurde even om de bug te reproduceren zodat ik die kon oplossen.

 7. Goedendag, complimenten voor uw inspanningen.
  Gebruik p1 monitor op rasp en zie dat laatste versie de watermeterstand niet goed representeert. ( geeft stand van verbruik ipv werkelijke meterstand)

  Ook de Apple app P1 monitor Pro gekocht met het idee om via deze weg ook wat te sponseren.
  Zeer goede app!

  Vraag:
  Kunt u de kleuren in de grafieken svp aanpassen voor kleurenblinden.
  Ben blind voor rood -> groen en bruin; komt bij mannen heel veel voor!

  Zo zie ik geen verschil in uw kWh grafiek verbruik/levering t.w. oranje/groen ( info via mijn vrouw 🙂 )

  1. Bedankt voor het compliment en de sponsoring. De watermeter kan alleen het verbruik meten en niet de daadwerkelijke stand uitlezen. je kunt de stand van de watermeter wel corrigeren door in het setup menu van de watermeter de meterstand van de meter in te voeren dan wordt vanaf dat tijdstip de water meterstand correct weergeven. Het aanpassen van de kleuren staat wel op de roadmap maar is heel veel werk. Wat voor mij een uitdaging is dat kleurenzienstoornis blijkbaar niet standaard is maar dat er meerdere vormen van de stoornis zijn. Wat voor mij dan de vraag oproept wat is een goed kleuren pallet voor personen met een kleurenuienstoornis? Is er ergens een pallet te vinden?

 8. Beste,

  Ik heb de pro app gekocht (redelijke prijs gezien de kosten die je er zelf aan hebt) nu zit ik met het volgende:
  De app verbind niet met de raspberry en krijg dus geen gegevens binnen. ik maak geen gebruik van Dropbox. Doe ik iets verkeerd? Ik zie in de log dat UDP daemon wel word gestart. Deze optie staat ook aan bij instellingen

  Versie 0.9.18
  Verbonden met wifi
  iPhone 11 Pro

  1. Hierbij wat tips om te zien waar het probleem kan zitten.

   1: Voor de zekerheid, hebt in het setup menu (config-systeem.php) de optie UDP broadcast deamon op aan gezet en de rechts boven op opslaan geklikt.
   2: je hebt niet de oude gratis P1 monitor app draaien (de luistert ook op poort 40721 en er kan maar een app de poort gebruiken. Zowel deze sluiten en verwijderen.
   3: Controleer of voorkeur systeem ID op “00000-00000…00000” in
   4: Je kunt het IP adres instellen van de Rpi op de Iphone. ga naar het “data en netwerk” scherm, zet dropbox uit en geeft in het veld voorkeur IP adres het IP adres van de Rpi in.
   5: Om te zien of je UDP berichten überhaupt verzonden worden kun je een UDP test tool gebruiken zoiets als dit (de poort is 40721) als je daar bekend mee bent dan kun je ook Wireshark gebruiken maar dat vergt enige kennis.

   1. Topper, het is gelukt. ik zat er net een cijfer naast met het ip adres!
    overigens, UDP sender/reciever vanuit je link ontvangt niks op 40721.
    desondanks krijg ik de waardes binnen op de app!

    1. Goed te horen, de UDP wordt gebruikt zodat je configuratie automatisch wordt ingesteld. Dat de berichten niet binnen komen is apart maar daar kan op afstand je helaas niet mee helpen.

 9. Hartstikke tevreden met de app! Blijft mij verbazen dat mensen problemen hebben te betalen voor software. Maargoed, waarschijnlijk een eindeloze discussie. Éénmalig 5 euro is naar mijn mening een zeer eerlijke prijs, veel dank voor je harde werk. Dan meteen echter een vraag; hoeveel plek heb ik nodig op mijn dropbox. De App folder voor p1monitor (backup) bedraagt 24 GB. Enig idee hoe dit kan?

  1. Bedankt voor je begrip maar ik waardeer elke bijdrage of het nu 5 euro is of 25 euro. Een ieder draagt bij wat hij kan. Wat betreft Dropbox het ligt er aan hoe vaak je back-up’s maakt maar zelfs dan lijk 24GB erg veel. Ik heb ontdekt dat Dropbox om nog onduidelijke reden soms bestanden niet meer ziet en dan is het voldoende om de bestanden te verplaatsen en weer terug te zetten. Mijn advies is maak dagelijks een back-up of desnoods per uur en dan zijn 240 of 10 versies respectievelijk voldoende. Je kunt een aantal checks doen maar voor dat je dat doe zou ik graag een systeem dump van je willen hebben om te zien of er een bug in de software zit/ De systeem dump kun je vinden onder config -> systeem -> dump. Je kunt die sturen naar.
   .
   Je kunt tevens controleren of de crontab goed staat door in te loggen en het commando crontab -l in te voeren. Als output moet je dan iets zoals dit krijgen 0 6 * * * /p1mon/scripts/P1Backup.py >/dev/null 2>&1 # FTPbackup Op de back-up pagina moet in het veld “aantal versies” het aantal versies zijn die je wil bewaren.

   1. Dank voor je snelle reply. Wellicht zit de fout meteen in het niet invullen van de timer instellingen. Ik heb enkel de dropbox backup aangezet en heb de timer instellingen default gelaten. Ik krijg deze output: * * * * * /p1mon/scripts/P1Backup.py >/dev/null 2>&1 # FTPbackup. Aantal versies onder dropbox instellingen staat op 10.

    Ik ben nogal nieuw met het gehele crontab verhaal :-). Is het mogelijk dat het niet instellen van de timer dit veroorzaakt? Staan nu in een maand tijd een mooie 28.000 bestanden in de dropbox backup. Indien je hier niet genoeg aan hebt stuur ik je meteen de dump file toe.

    1. Het probleem wordt veroorzaakt doordat de crontab nu elke minuut een backup maakt. Als je de minuut waarde op 5 zet en de uurwaarde op 0 dan wordt er elke dag om vijf over twaalf een backup gemaakt. De dump hoeft niet meer.

 10. Leuke app, werkt goed en stabiel en is duidelijk. ZIe soms wel een klein verschil van 2-3 W op een waarde van een paar kW, maar daar kan ik goed mee leven. Landscape zou idd wel een extra zijn mn voor de staaf diagrammen over tijd. Configuratie ging erg simpel! Kleuren is altijd wel een smaak aspect . Ik vind ze prima niet te fel en niet te pastel.

 11. De ‘vandaag’ gegevens komen erg traag (>5 minuten), soms helemaal niet door. Ook niet wanneer ik op mijn Wifi verbinding zit. Het actuele verbruik/teruglevering wordt wel elke 10 seconden keurig bijgewerkt!.
  Ik gebruik een Apple SE.
  Verder fantastisch programma!

  1. Bedankt voor het compliment. Als er Dropbox gebruikt wordt dan kan het inderdaad wel een paar minuten duren voordat de data binnen komt. Als je alleen of netwerk gebruikt dan zou het sneller moeten gaan. je kunt Dropbox uitzetten om te zien of het sneller gaat. Ik zet het op de roadmap om te zien of de netwerk versie sneller gemaakt kan worden.

 12. Heb opmerkelijk probleem,wellicht is dat een bug ergens.
  Onlangs upgrade gedaan naar de laatse versie van P1 mon,en ook de app voor ios.
  Upgrade is uitgevoerd met upgrade assistent dmv USB,deze ook zeker 1 uur laten zitten.

  Betreft:IOS app
  Verbruik blijft op nul staan in Vandaag rubriek als P1 mon via dropbox zijn data ophaalt
  Deze werkt wel goed zodra wifi (lokaal netwerk) beschikbaar is.
  Zie fotos
  https://ibb.co/k6WNdBD
  https://ibb.co/mbYz3hT

  Telefoon:Iphone 8
  Software: 14.0.1 / Model MQ7C2ZD/A

  1. Hier een een aantal stappen om te zien waar het probleem zit:
   1: controleer of de data van de P1 monitor naar dropbox wordt gezet. Als dit goed werkt dan zie je elke 10 sec in de Dropbox folder /apps/data/basic-xxxxx-…..json verschijnen.
   2: op de app meld je aan bij Dropbox en wacht tot de data binnen komt. Uiteraard is Dropbox een stuk trager dan de netwerk verbinding.
   3: de data voor het “vandaag” segment kan wel tot een paar minuten duren. Er moeten bestanden worden gemaakt en overgezet worden naar Dropbox je kunt de bestanden herkenen met de naam sqldb-xxxx-naam.db

   1. Het werkt,ik had langer moeten wachten.
    Circa 30 seconden,toen was alle data in alle velden zichtbaar.

  1. Ik heb nog even onderzoek gedaan. Ik denk dat het probleem ontstaat omdat je een extra groot font hebt ingesteld. Daar wordt (nog) geen rekening mee gehouden. Maar ik zal zien of we dat op te lossen is.

 13. Hallo,

  Gisteren een crash gehad van mijn P1 monitor (netwerk & stroom eraf). Pi boot niet meer… SD kaart in mijn Macbook geopend, maar vind nergens een database map. Kan het zijn dat die dan gewist is?
  Vanavond installeer ik dan wel de nieuwe versie op een andere SD. Maar mis nu wel historische data..

  Is er nog iets wat ik mis?

  1. Het SDHC kaartje heeft twee partities. De data staat op de twee partitie (ext4 filesysteem) deze moet je correct mounten om die te kunnen zien. Het is handiger een back-up terug te zetten op een vers geïnstalleerd image.

  2. Een klein cosmetisch foutje, in de app als je water en gas alleen heb aanstaan heeft het laatste item geen border aan de onderzijde.

   1. Bedankt voor het melden. zie hier een screen shot Dat lijkt in orde maar wellicht begrijp ik je opmerking verkeerd. Kun je screenshot delen?

 14. Gezien de roadmap met de vele verzoeken rondom pv-installaties pvoutput.org, goodwe, growatt etc. Is het een idee om een api in te richten met een vaste structuur, met de velden(data) die p1monitor nodig heeft. Dan kunnen daar anderen weer zelf(community) een interface voor schrijven die voldoet aan de api van p1monitor, om zo voortgang te krijgen met al die verschillende omvormers. Ik zou eventuuel voor SMA en goodwe omvormers kunnen doen.

  1. Ik ben er min of meer mee bezig dat in de het datamodel meerdere bronnen zoals de S0 plus meter en omvormers worden ondersteunt. De API weet ik nog niet maar het is een interessant idee.

 15. Dank voor de app, ik heb hem met plezier gkocht. Ik gebruik P1Monitor sinds juni en bekijk hem dagelijks. Dank voor het vele werk!
  Nu heb ik een opmerking over de actuele verbruiksmeter in de app:
  Bij een 3 fase meting klopt de optelling niet bij mij. Actueel voorbeeld: fase 1: verbuikt 304 kW, fase 2 levert 307 kW en fase 3 levert 452 kW. De app laat een levering zien van 762 kW???
  Mijn indruk is, dat op 1 fase leveren en een andere verbruiken niet goed wordt verrekend

  1. De waarde van de fases wordt niet gebruik voor de bereking van de (k)Watt waarde in de app. Als er al een verschil in zit dan wordt dit door de slimme meter veroorzaakt zover ik kan overzien. je kunt eens naar de telegrammen kijk op de informatie pagina om te zien of daar ook verschillen in zitten. Mocht dit niet zijn dan kun je een voorbeeld indienen van het telegram. Houdt er ook rekening mee dat de kW waarde van de fase en verbruik om de 10 seconden verwerkt worden en dat er dus een verschil tussen de waarden mogelijk aanwezig is.

 16. Vind het altijd raar als er bij een gadget apple wordt gebruikt ipv android.
  Juist omdat deze een veel meer open systeem heeft, om te experimenteren. Ook de kosten zijn bij android eenmalig 25 euro ipv apple 99 euro per jaar.
  Jammer dat ik geen apps kan schrijven, hopen dat er iemand is die dat wel kan en wil.

  1. De enige reden dat er (nog) geen Android app is dat ik er geen tijd voor heb om te maken. Er is iemand die heeft aangeven er een te maken en die heb ik speciale ondersteuning toegezegd. Als deze persoon doorzet dan komt de app er op termijn.

 17. Ik weet niet of ik op de juist plek mijn vraag post, maar goed ik zeg “toe maar”.
  Ik ben al dagenlang aan het tobben om MQTT aan de gang te krijgen. Wat mij lukt is de installatie van de server, test berichten komen binnen en ook niet anonymous. Volgende test, mij shelly1 even gebruikt om te kijken of de messages op de broker binnen komen. En ja hoor zonder probleem. Kan netjes uit de json data de status zien. Maar om de 1 of andere reden lukt het mij maar steeds niet om de MQTT client van ZTATZ te gebruiken, ik wilde zo graag de data uitlezen in node red. Maar zo ver kom ik dus niet, krijg steeds onbekend
  MQTT startup fout -> timed out broker host = 195.168.0.254 broker port = 1883.
  En daar snap ik dus niks van, protocol versies aangepast , maar niks. MQTT explorer doet het ook gewoon, met dezelfde connectie settings / usernaam password. Wie heeft er een idee?

  1. De fout melding die je opgeeft wil zeggen dat er geen TCP connectie gemaakt kan worden met de broker. In jouw geval dus 195.168.0.254, wat mij opvalt is dat je een internet adres gebruikt en geen private IP adres zie kan het zijn dat je adres 192.168.0.254 moet gebruiken.

 18. Hallo Secbro,

  Is het nog een idee om het weer in een balkje boven of onderin te weergeven? Ik weet niet of dit de boel vertraagd omdat er nog meer data moet worden geladen, kan zijn dat deze buiten Dropbox nav de key geladen kan worden.

  Een mooie aanvulling zou nog zijn dat de waardes van vandaag (verbruik, gas en kosten) touchable zijn en zo bij de overzichten komt (misschien wel wat dubbel).

  1. ze staan op de roadmap, dat is overigens geen garantie dat ze er komen. Als de app bevalt wil je die dan beoordelen in de app store.

   1. Kun je het touchable maken ook meenemen voor de temperatuur? Kan de tekst kamertemperatuur ook aangepast worden naar “temperatuur” daar ik het voor de aanvoer en retour gebruik. Het viel op dat bij de tooltip van de temperatuur “verschil temperatuur” ontbreekt.

    En dan nog iets, de app is nu ongeveer 4 keer gecrasht. Ik kan niet specifiek zeggen bij een bepaalde handeling is eigenlijk random.

    1. De app verzoeken staan op de roadmap. Het is vervelend dat de app crashed maar zonder meer informatie kan ik er niets mee doen. De app wordt continue getest en gebruikt en versie 1.0.4 is nog nooit gecrashed op drie devices (iPhone 7, XR en iPad Air 2019. Als je kan duiden wanneer het optreed dan kan ik er verder naar zoeken. Geef dan ook de versie van IOS aan, je device en de situatie. Ik weet dat iemand ook problemen had met IOS 14.2 maar die is nog in beta en daar doen ik nog niets aan tot dat deze door Apple uitgebracht wordt voor algemeen gebruik.

     1. Hallo Secbro,

      Het lijkt erop dat het een bug is in iOS 14.0.1 aangezien er niet specifiek iets is wanneer de app crasht. Ondertussen heb ik het met meerdere apps. In de AppStore kan ik de app helaas niet beoordelen. Er staat “ Je moet het in je bezit hebben
      om een klantenrecensie te
      kunnen schrijven.
      Om een klantenrecensie te schrijven
      voor dit item moet je het hebben
      gekocht of gedownload.” nog een bug van iOS ?

      1. Als je de app met een promo code hebt geïnstalleerd dan kun je deze volgens mij niet beoordelen. Al mijn test apparaten draaien met iOS 14.0.1 zonder problemen dus dat lijkt mij onwaarschijnlijk.

 19. Prima app, de kleuren zijn arbitrair, iedereen heeft een voorkeur. De zelfde kleuren als de browser versie is prima. Bij beeldscherm (menu schakelaars) zou ik dezelfde volgorde aanhouden als het scherm en temperatuur onderaan zetten. Verder zou ik zeggen, ga door met je prima werk.

  1. Bedankt voor je feedback. Ik neem de suggestie van de menu schakelaars op in de roadmap. Zou je de app wil beoordelen in de app store. Bij voorbaat mijn dank.

 20. Hallo allemaal,
  ik ben eruit mijn probleem was dropbox de waardes van vandaag duurde wel zooooo lang dat ik van plan was de app te verwijderen, als je het verbruik tot nu wilde zien stond alles op 00000 dat duurde echt lang nu gezet op netwerk en dropbox en een keer zuchten en alles staat er. het is een tip ben nu weer heel tevreden.

  1. Bedankt voor je terugkoppeling. Ik zal in de app bij de help onderstaande toelichting opnemen.
   De updates via Dropbox gaan trager om te voorkomen dat er (te) veel data naar en van Dropbox wordt gezet. De App controleert eerste of het mogelijk is via Wifi de data op te halen. Als dat niet lukt dan wordt er maximaal 5 minuten gewacht en dan een verzoek via Dropbox gedaan om de data op Dropbox te vernieuwen. Als je niets doet dan duurt dit maximaal dus 5 a 6 minuten. Daarna vervolgens elke 5 minuten als je de app actief hebt. Als je de update via Dropbox dan kan dat door het scherm naar beneden te trekken (pull to refresh). Dit werkt trouwens ook voor een update over het netwerk die dit normaal elke minuut doet.

 21. Zojuist ook nog even gekocht (naast de code voor het meedoen aan de test).
  Topwerk, ben er echt super blij mee!

  Ga vooral zo door 🙂

 22. De app werkt mooi bedankt hiervoor.
  Vraagje is of kan het ook dat er een verbinding komt naar de cv ketel?
  Dan kunnen de gegeven ook gebruikt worden.
  Bv de remeha twist

  1. wat voor soort koppeling of data zou je willen verzamelen weergeven? En hoe kan deze worden aangeleverd?

 23. Is niet te hoog is oke zo, goed gedaan ik mis alleen de waardes per fase. Dan ben ik helemaal tevreden, als jullie dat er nog in kunnen maken wil ik best nog 50 sponsoren, laat maar weten.

 24. Code gekregen om gratis te installeren omdat ik mee heb gedaan aan de test. Alsnog besloten de app te kopen om iets bij te dragen aan het vele werk dat in de app zit.

  Bedankt voor het mogen testen en bedankt voor de geweldige app.

 25. Hallo Secbro,

  Geen reactie betreft bug of aanvulling, maar wel een opmerking betreft de waardering voor de Beta testers om de Pro app te schenken!

  Dat noem ik nog eens sportief!

   1. “een opmerking betreft de waardering voor de Beta testers om de Pro app te schenken!”
    Begrijp ik hieruit goed dat ik als beta tester de app geschonken krijg, of begrijp ik dit verkeerd ?

    1. Ik heb een aantal mensen die echt en of veel bugs/fouten gevonden hebben een promo code aangeboden. Daarmee kun je de app gratis gebruiken. De meeste hebben geweigerd en de app gekocht als blijk van waardering voor het werk.

     1. Ok, had ik (als tester en geven van feedback) ook wel tof gevonden, maar heb volgens mij niets van je ontvangen.

 26. Vanochtend de pro app geïnstalleerd. Alle bestanden weg omdat kennelijk dropbox wordt overschreven. Nu even geen tijd om het verder uit te zoeken.

  1. Geen idee wat dit veroorzaakt heeft maar de app leest alleen maar data uit de Dropbox folder en schrijft 1 bestand om De P1 monitor te verzoeken om Dropbox data te leveren. Als je meer gegevens hebt over de toedracht dan kan ik het verder uitzoeken.

   1. Mijn analyse:
    Nadat ik de app had gelinkt met dropbox overschreef het de p1 mon bestanden in dropbox met nieuwe bestanden daarmee werden de historische bestanden overschreven en ook de backup werd overschreven. Mijn poging om de oudste backup terug te zetten faalde . Kortom: download de PiMon pro app pas als je een backup van je (nog) goed werkend systeem hebt gemaakt.

       1. Ik heb de p1mon pro app verwijderd. En zal mijn verlies van data van ruim 6 maanden accepteren.
        En ga over tot herinstallatie zonder de pro app.
        Als dat een tijdje werkt (weekje) zal ik een backup maken en dat (nu wel) ook buiten dropbox bewaren.
        Daarna zal ik de P1Mon pro app weer activeren en kijken wat er dan gaat gebeuren

        ik kijk even of ik het sql bestand van de upgrade assistent van de overgang naar 292009 nog heb.
        Eventueel kan ik je het eerste sql backup bestand na overgang naar de Pro app wel toezenden.

        I

        1. Het enige wat ik kan bedenken wat past bij de probleem is dat de upgrade naar versie 0.9.18 niet goed is gegaan. Wat was de vorige versie die je gebruikte? Tot slot de problemen van data verlies zijn te voorkomen met een handmatige export voor een upgrade. Mij advies is dat in ieder geval te doen bij een vorige upgrade. Dan ben je hooguit een paar minuten data kwijt als er iets mis gaat.

         1. Die upgrade van 0.9.17-8 naar 0.9.18 is juist wel goed verlopen. En ik schreef per dag 1 backup naar Dropbox. Er was dus maar 1 map in Dropbox en die werd overschreven.

          1. Bedankt ik ga kijken of ik een check kan doen of reproduceren wat je beschrijft.

      1. Dropbox geeft toch alleen maar de gegevens door die van de p1 monitor komen? Hoe kan hij deze dan wijzigen als je de app toestemming geeft om de dropbox uit te lezen? Tenzij je zelf in de software opnieuw hebt gelinkt naar dropbox

       1. Correct: de werking is als volgt. Er wordt door de P1 monitor software elke 10 seconden een bestand in de folder /apps/p1monitor/data gezet. Het bestand heet (basic..json. Daarnaast worden in deze folders kopieën van de SQLlite database in dezelfde folder gezet met het formaat sqldb-.db. Er wordt alleen door de APP een bestand naar /apps/p1monitor/data gescherven als semafoor voor de P1 monitor om de database bestanden te vernieuwen. Als de P1 monitor de bestanden heeft gekopieerd dan wordt het semafoor bestand verwijder. De backup folder wordt nooit gebruik noch de bestanden lokaal op de P1 monitor.

        1. Tsja..
         1. ik kan met WinScP in de Sd card van de RPi kijken
         (vreemd dat ondanks wijziging wachtwoord “verandermij” daar niet is gewijzigd. Zal ik alsnog met raspi-config wijzigen.) Daar dacht ik nog bestanden aan te treffen. Maar waar?
         2. Ik heb inmiddels uit de ellenlange rij (verwijderde) bestanden in Dropbox,Apps/P1Monitor/backup en data wat import kunnen doen.
         3 Een paar systeeminstellingen werden hersteld (zoals de tarieven) en een paar (bijv. de weer API) niet.
         4 ik heb verbruikgegevens terug kunnen halen van circa 2 weken. ( via Importeren van zipbestanden uit Dropbox
         5. Het systeem werkt dus weer. Ik mis alleen ruim 6 maanden data.

         Mij is nu duidelijk dat Dropbox (de basisversie) niet toereikend is.om een crash te repareren.( backup terugzetten)

         Ik wil dit dus niet weer meemaken.

         Dus graag een verwijzing naar een heldere instructie op welke wijze ik in mijn eigen netwerk (geen NAS) en zonder Dropbox een dagelijkse back-up van systeem en data van de P1 monitor kan maken, Naast een upgrade assistent dus iets als een een backup assistent naar bijv een ingeplugde USB.

         Iemand ervaring met P1monitor en
         https://github.com/billw2/rpi-clone

         Terzijde jammer dat de P1mon pro geen keuze heeft voor stroom of gas op het metertje in het openingsscherm

         1. Dropbox werkt de meeste mensen uitstekend. Ik kan mij het gebrek aan vertrouwen in jouw geval echter wel voorstellen. Je kunt een back-up maken naar Dropbox of FTP je moet dan wel een FTP server ergens hebben draaien. Dat kan een NAS zijn maar ook een andere server. rpi-clone is geïnstalleerd. Als je een tweede sdhc kaartje in een adapter plaatst in een USB poort dan kan je met het commando. “sudo rpi-clone -U -v sda” een volledige kopie maken naar het tweede kaartje. Op de roadmap staat een optie om een back-up te maken naar een USB stick. als je uitbreidingen op P1 monitor of app wil hebben dan kun je een verzoek indienen. Die komen dan mogelijk op de roadmap van de P1 monitor/App.

          1. OK. Dank. Nog even voor mijn begrip. Een backup bestand van p1mon of een kopie SD kaart bevat toch alle aangebrachte wizigingen en alle tot dan opgeslagen data? Dat wegschrijven naar Dropbox is toch alleen maar om de app te laten werken.?

          2. De backup opties van de P1 monitor bestaan uit een export,een backup naar Dropbox of naar een FTP server. De backup is niets anders dan een export bestand dat dan bij een restore geïmporteerd kan worden. De inhoud van de export is alle data en configuratie.

           Een kopie met rpi-clone is een volledige kopie van alle bestanden op het sdhc kaartje. Inclusief de boot en data partitie. Dat is dus veel meer data. rpi-clone doet dit wel slim maar de eerste keer wordt alle data overzet daarna alleen de bestanden die gewijzigd zijn. Deze tool wordt ook gebruik tijdens het ontwikkeling. Dit kaartje kan je dus zo in een andere rpi gebruiken of in de zelfde. Let op de gevoelige configuratie data zoals WiFi wachtwoorden of api keys worden versleuteld met hardware kenmerken van de rpi. Dus de gevoelige data is niet beschikbaar op een andere Rpi.

 27. Het begin scherm is te groot past niet helemaal op een iphone 6 moet scrolen, het verbruik van vandaag is niet direct zichtbaar moet wachten maar waar op ?

  1. Omdat de app zich automatisch configureert duurt het even (minder dan 10 seconden) voordat er data binnen komt. Het hangt er ook vanaf of je Dropbox gebruikt dat kan in de slechte omstandigheden 6 minuten duren voordat de data binnen komt. Onder IOS 14 moet je tevens toestemming geven voor netwerkverkeer dat kan onder bepaalde omstandigheden ook een paar minuten duren. Als het niet automatisch lukt dan kun je het IP adres van de P1 monitor met de hand instellen.

 28. Werkt, kleuren mogen wel wat minder. Prijs ja, is wat je wil. Ik vind persoonlijk wel wat te hoog. Landschap mode zou mooi zijn.

  1. Ik heb je suggesties overgenomen. Je geeft aan dat de prijs te hoog is (let wel het alleen al aanbieden kost mij 99 euro per jaar aan Apple). Wat is dan wel een redelijke prijs?

Geef een reactie.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: