P1monitor IOS app

P1monitor IOS app

30-12-2019: versie 1.4 is beschikbaar in de App Store. Weergave van watermeter toegevoegd.

10-11-2019: versie 1.3 beschikbaar in de app store, deze versie ondersteund Darkmode.

29-12-2018: versie 1.2 is beschikbaar in de app store.

 • Update van dropbox software API.
 • IP filter vervangen voor P1 systeem filter ID. (deze wordt automatisch gevuld).
 • Sneller data beschikbaar door verbeterde achtergrond updates indien Dropbox wordt gebruikt.

Met deze IOS (Apple) app kun je via je lokale netwerk (wifi) of via Dropbox een beperkte aantal gegevens van je slimme meter weergeven.

Waarom een beperkt aantal gegevens? Het gaat om een versie om de stabiliteit en betrouwbaarheid te testen. Als deze na verloop van tijd goed genoeg is komt er een uitgebreide app.

De app werkt alleen in samenwerking met de P1 monitor softwareversie 0.9.6 of hoger.

De app gebruikt Dropbox als tussenlaag zodat je de P1 monitor niet hoeft te koppelen met het Internet waardoor het gebruik veel veiliger is dan als je het grote boze internet toegang geeft tot je netwerk. Je kunt daarnaast ook alleen lokaal toegang geven door geen gebruikt te maken van Dropbox. Of andersom alleen Dropbox gebruiken. Of met ander woorden beide opties kunnen tegelijk aan staan of een van de twee opties

Activeren van app toegang in de P1 monitor.

Netwerk toegang: setup menu -> systeem -> activeer de optie “UDP broadcast deamon” aan.

UDP deamon aan

Dropbox toegang: setup menu -> bestanden -> DropBox API configuratie && Dropbox gegevens delen

dropbox delen van data

De app update de informatie onder normale omstandigheden met een vertraging tussen de 1 en 10 seconden.

Komt er ook een Android app? Nee de kans is verwaarloosbaar klein. Ons team is te klein om ook een Android app te ondersteunen. Er is genoeg informatie beschikbaar zodat wellicht een derde een Android app kan ontwikkelen.

Download on the app Store

Als de P1 monitor software wil ondersteunen dan is een donatie mogelijke via PayPal

11 Replies to “P1monitor IOS app”

 1. Beste SecBro,

  Ik zie dat je een enquête hebt uitstaan voor het gebruik van de IOS app.

  Mijn antwoord zou Nee zijn, daar deze te weinig informatie geeft voor dit moment. Zou deze het huidige verbruik weergeven of uitgebreider, dan is het een dikke JA!

  1. Bedankt voor je feedback, de huidige app is een testversie bedoeld om de technologie van de app te testen. De reden van de enquête is om te achterhalen hoeveel mensen gebruik maken van de app en of het zinvol is daar een volledige variant voor te ontwikkelen.

  1. Nee, maar Apple vraag elke jaar 99 euro. Als er weer voldoende gedoneerd is dan verleng ik het abonnement weer. Ondertussen werk ik aan het geschikt maken voor iOS 13.

   Voor de mensen die de app hebben geïnstalleerd blijft de app werken.

 2. Fraai programma , installatie zonder problemen. Gelijk de Raspberry maar in de meterkast gehangen. Detectie van de USB poort ging vlekkeloos.

  Is het mogelijk om in de displays geen GAS informatie te tonen?
  Ik heb nl helemaal geen gas meter (Almere) 🙂

  Remote login via SSH is eenvoudig (nadat je hebt gevonden dat in \boot een lege file met de naam ssh moet staan). Uiteraard eerst eigen usernaam aanmaken en root en P1MON als gebruiker verwijderen in SSH

  Als het password van P1mon wordt gewijzigd , heeft dat invloed op de werking ? Als je nl de interface ook vanaf Internet bereikbaar maakt moet je wel sterke wachtwoorden kunnen opgeven.

  1. Bedankt voor het compliment. Het korte antwoord is nee, er zijn nu twee main schermen een voor levering en verbruik van elektrisch vermogen en een voor als je alleen verbruikt. Je kunt wel een van de de andere schermen gebruiken zoals e-verbruik.php. Je kunt als je wilt je eigen html pagina’s maken als je wilt door een files in /p1mon/www/custom te plaatsen. In het setup menu moet je dat dan wel aangeven via de UI instellingen.

   Je opmerking over \boot en een ssh file kan ik niet plaatsen. SSH moet standaard werken. Wellicht is het een ssh client dingetje. Putty of vSSH (mac os) moeten gewoon out of de the box werken. Als je het rapbian p1mon wachtwoord wijzigt dan heeft dat geen invloed op de werking.

 3. Beste Secbro,

  Ik zie in de nieuwe app versie 1.1 dat het gas verbruik (tellerstand) op 0.0 m3 staat dit tezamen met Versie 0.9.5

  1. Bedankt voor het melden het is inderdaad een bug, deze is gefixed in de volgende versie en heeft alleen effect op de App. Als het belangrijk is dan kun je tot de volgende versie de vorige versie van P1 monitor gebruiken 0.9.4 deze werkt met de nieuwe app.

 4. Hallo,
  Super gaaf dat jullie en iPhone app hebben gemaakt. En slim bedacht om het via Dropbox te doen.

  Verder allemaal super gaaf!!!

  Echter is deze site super onduidelijk. Ik kan de laatste download (versie Ron) niet meer vinden. Ook had ik iets gelezen over het inloggen via SSH. Dat kan ik nu ook niet meer vinden. Kunnn jullie hier een link naar toe sturen zodat ik weer verder kan.

  En is het misschien een idee om de source code op Git te zetten? Dan kunnen mensen zelf makkelijk aanpassingen maken wanneer ze dat willen. En het is duidelijker voor het downloaden van nieuwe versies. Want deze site is eerlijk waar om te janken en dat is heel jammer aangezien de P1Mon juist zo’n gaaf iets is.

  1. Bedankt voor je feedback, als je de bestanden bij de download leest dan moet de meeste wel duidelijk zijn. Als je wil inloggen met putty / ssh dan kan dat standaard met p1mon wachtwoord: verandermij. Source code staat in de download en we hebben geen behoefte om daar github voor te gebruiken. Je kunt altijd de laatste versie van de P1 monitor als eerste featured artikel op de site vinden. Oudere downloads zijn hier te vinden. Of de site inderdaad traan opwekkend is lastig te beoordelen en tot nu toe ben je de eerste met deze opmerking. Als je constructieve suggesties hebt dan kunnen we ze wellicht doorvoeren.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: