P1 monitor software download

P1 monitor software download

Het kan zijn dat een bepaalde ouder versie niet meer te downloaden is vanaf medio februari 2021. Dit komt omdat er gebruik gemaakt wordt van een een nieuwe fileserver. Laat via een comment weten als je een oudere versie nodig hebt. De downloads met de het groen download icoon komen van de nieuwe fileserver.

Als je vragen, suggesties of bugs wil melden van een bepaalde versie doe dat dan niet via comments op deze pagina.

hard drive fail

Als de P1 monitor software wil ondersteunen dan is een donatie mogelijke via PayPal. Deze software wordt gemaakt door thee om te zetten naar code.

Elke versie heeft een specifiek wachtwoord!

Let op alle wachtwoorden met hoofdletters

65 Replies to “P1 monitor software download”

 1. Is er iemand van de Belgische gebruikers die me kan vertellen waar je een geschikt P1-kabeltje kan kopen? Mijn kabeltje blijkt niet compatibel met de Belgische meter van Fluvius (SICONIA T211 van Sagemcom; 3 fasen). Er komt geen data binnen op mijn Raspberry Pi. En dit heeft blijkbaar met de voltage te maken… Alvast bedankt!

  1. Even voor de zekerheid, je hebt wel naar de seriele instelling gekeken? Voor pagekom moet je blijkbaar 115200 8N1 gebruiken. dat is dus iets Alders als de 96007e1 (dacht ik) die standaard staat ingesteld. Ik had net hetzelfde met een lans E360. nadat ik de seriële instellingen goed had gezet kwam er direct juiste data binnen

 2. Is het mogelijk om een scherm aan de Raspberry Pi te hangen die dan de P1monitor toont? Ik probeer dit nu te doen door op de Pi een GUI te installeren en dan de P1 monitor te openen via browser maar dit zorgt voor veel problemen en is me nog niet gelukt. Is er een betere manier om dit te doen? Alvast bedankt.

 3. In de ‘configurator’ zie ik nergen de mogelijkheid om verwarmings gegevens uit te lezen via bijvoorbeeld Nest (of andere opentherm apparaten). Waar / hoe stel je dit in?

  1. Dat is correct, dat soort apparaten worden niet ondersteunt. De verwarmingsgegevens worden op een andere manier ingelezen zie deze link.

 4. Ik heb de dropbox backup aangezet. Eerder had ik de autenticatie string al opgeslagen.
  In dropbox is wel een backup folder gemaakt.

  Ik krijg nu de foutmelding in /var/log/p1monitor/P1DropBoxDeamon.log

  P1DropBoxDeamon – ERROR – listDbxFolder: folder inhoud is niet te lezen voor folder /data
  ApiError(‘2828fe1cd4f840b2b5d092fe28edf2c2’, ListFolderError(‘path’, LookupError(‘not_found’, None)))

  Dit meerdere keren

  1. Lijkt op probleem met de Dropbox folder die niet lijkt te bestaan. De Dropbox folder /apps/p1monitor/backup en /apps/p1monitor/data moeten bestaan. Als je data deelt via Dropbox dan zou je het minimaal het bestand basic..json moeten vinden. Als dat bestaat dan kun je data delen met Dropbox. Daarnaast moet er voldoende ruimte op Dropbox bestaan maar dat lijkt niets met dit probleem te maken te hebben. Als dit niet lukt wellicht opnieuw authenticeren met Dropbox.

   1. Je bedoeld de aps/p1monitor folder in dropbox. Deze is er inderdaad en de zip files komen in de backup folder.
    De status bij de Backup configuratie is wel:
    Fout: Dropbox folder is niet te lezen.

    Ik heb deze laatste versie vanmorgen opnieuw geinstalleerd.

    1. Wat apart is dat blijkbaar de bestanden wel naar de dropbox/apps/p1monitor/backup worden geschreven maar dat Dropbox het niet toelaat om de lijst van bestanden op te halen. Wat je kunt proberen is de folder dropbox/apps/p1monitor/backup te verwijderen. Daarna je opnieuw authenticeren via de P1 monitor software die maakt de folder dropbox/apps/p1monitor/backup ook opnieuw aan. Het is een uniek probleem en ik he het nog nooit gezien.

   2. In dropbox is alleen de folder /apps/p1monitor aanwezig. Ik heb opnieuw de authenticatie gedaan maar dat helpt niet.

    1. Voor de zekerheid de folders /apps/p1monitor/backup en /apps/p1montor/data moeten bestaan anders werkt het zeker niet. Als deze verwijderd zijn en weer aangemaakt door jou. Dan opnieuw authenticeren.

 5. Hi, Ik gebruik de export via API (pro). Kunnen de waarden in de export bestanden via API afgerond worden op 2 decimalen? Groet en bedankt voor je reactie Andre

  1. Bedoel je dat je de API gebruikt zoals http:///api/v1/smartmeter. Die heeft een ROUND optie om gehele getallen te maken. Er bestaat geen optie om de decimalen in te stellen.

   1. Inderdaad bijvoorbeeld : api/v1/powergas/day . Waar zit die round functie ergens? Kan hem niet vinden in de instellingen. Groet Andre

    1. Als je help achter de api call doet dan krijg je een summiere uitleg van de velden en werking dus /api/v1/powergas/day/help voor round wordt en het laatste record wordt het dan http:///api/v1/powergas/day?limit=1&round of alleen ttp:///api/v1/powergas/day?round

     1. als ik inderdaad 1 dag neem (limit=1) en round=on invoer werkt het om afgeronde standen te krijgen . Zijn die haken trouwens echt nodig in de export? [[ ]] Die moet ik dan weer uitfilteren. Groet en dank!

      1. De API levert de data in JSON object of array formaat. De [] karakters zijn een onderdeel van het straks standaard. Als je daar meer over wil weten Google dan op JSON.

 6. Beste, wat doe ik fout ? verschillende downloads geprobeerd en telkens geeft PI 3B aan dat er geen wifi en geen ethernet functionaliteit is.

   1. Image file gedownload, en de img file naar de SD card geschreven. RPI terug opgestart (met monitor, toetsenbord, muis en netwerkkabel). Dan start hij op en komt na een tijdje de melding dat eth0=0 en wlan0=0.
    Moet de RPI na het plaatsen van de SD card onmiddelijk met de DM verbonden worden ?

    1. Als de netwerk kabel is aangesloten op je router bij het opstarten dan zou die automatische een IP adres moeten geven via DHCP. Als dat uit staat dan kan krijgt de Rpi geen IP adres. De P1 monitor heeft wel een ip4 adres nodig. Maar dat is in vrijwel alle gevallen beschikbaar. Wat is de IP range die je gebruikt op je netwerk. Overigens kun je het Wifi adres dan instellen via de browser als je ethernet het doet.

     1. Beste, na heel wat gepuzzel en een manuele correctie van de wifi configuratie file is het gelukt het systeem werkende te krijgen.
      Het volgende probleem blijkt nu de data trafiek te zijn. De Fluvius Sagecom T211 geeft de data niet korrekt door op het P1 kabeltje dat ik bij SOS Solutions heb gekocht. Ze sturen me een nieuw exemplaar op, hopelijk werkt dat beter.
      Ik heb Domoticz in parallel getest en die geeft pertinent CRC fouten aan.
      Mogelijks hebben jullie ervaring / advies voor het werken met de Belgische meters die momenteel volop worden geïnstalleerd.

      Programma ziet er overigens wel tof uit !

      1. Bedankt voor het compliment. Ik kan je niet helpen met de specifiek slimme meter maar wellicht heeft een andere gebruiker er ervaring mee. De CRC fouten kunnen inderdaad veroorzaakt worden door een probleem met de USB-seriele kabel. Ik weet van een andere gebruiker die ook dit soort problemen had en daar was de meter defect. Die heeft het vastgesteld door de te testen bij de buren en uiteindelijk heeft hij een nieuwe meter gekregen. Overigens kun je de Wifi in te stellen via de gebruikersinterface. Deze bewerkt de het wpa_supplicant.conf file dat wordt dan in de export en import meegegeven. Als je dit niet gebruik dan zullen de WiFi instellingen bij een upgrade niet meegenomen worden.

       update: dit heeft niets te maken met je probleem maar ik Belgie hebben de telegramcodes een andere betekenis. Je kunt dit in stellen op config-P1poort.php -> dag/nacht mode .

     2. Hallo Security Brother,
      Had bijna 2 jaar oude versie draaien zonder problemen. Monitoring via wlan. Nieuwste versie geinstalleerd op nieuwe SD kaart, echter na opstarten geen wlan adres. Tijdelijk even utp er aan, toen wel IPv4 adres (en heb de p1mon instellingen aan kunne passen). Opgestart met andere kaart op Raspian om te kijken of WiFi hardware wel werkt; geen probleem (heeft zelfde “oude” IP adres gekregen als voorheen). Opnieuw herstart met P1mon SD kaart…helaas weer geen wlan adres.
      Hierboven geef je aan dat je via browser het WiFi adres kunt instellen; heb je iets meer info hoe dat dan te doen?
      Alvast dank!
      gr.,
      Eddy

      1. In het setup menu kun je het ssid en wachtwoord instellen. Als er geen WiFi adres verschijnt na een minuut of 5 dan moet je de Rpi via het setup menu herstarten. je kan zowel Ethernet en WiFi samen actief hebben.

 7. Hallo Security Brother,

  Ik kwam gisteren achter dat mijn systeem niet naar maand februari is gesprongen, alle verbruik en kosten worden opgeteld op maand januari, Ik heb geprobeerd om Raspberry Pi opnieuw op te starten maar dat hielp niet. Tijd en datum kloppen nog wel.

  Hier heb ik een screenshot van gas gebruik statistic bijvoorbeeld:
  https://i.imgur.com/XzsLJWY.png
  Hier is maand februari niet te zien.

  Hier een screenshot van actuele elektra verbruik en kosten worden opgeteld op maand januari:
  https://i.imgur.com/4szULOL.png

  Is er iets wat ik kan doen om dit op te lossen?

  Bedankt.

  1. Het enige wat dit kan verklaren is dat of de tijd van de Rpi niet goed staat of stond. De data in de database is alleen handmatig aan te passen. De belangrijkste vraag is hoe het veroorzaakt is. Controleer eerst of de tijd datum goed staat. Kijk bijvoorbeeld in het info scherm of de eerste regel “Tijdstip laatste verwerkte bericht uit de slimme meter: 2021-02-06 10:23:49” als dit zo is dan zou ik de databases exporteren dan de databases wissen (zie de setup pagina) en dan dan de data weer importeren.

   1. Bedankt voor snelle reactie, tijd en datum in info scherm was ook goed maar dat was na reset, ik had daarvoor niet gekeken, enige die mij opval was buitentempratuur, die was ook blijven hangen, na resetten kwam dat ook bij.

    Ik had eerst moeten wachten denk ik, na reset van RPi bleef het eerst nog te hoge cijfers geven, maar langzamerhand ging het naar goeie richting, P1 Monitor geeft weer goeie waardes, heeft wel 6 á 7 uur geduurd om alles bij te werken. Ik heb geen idee wat het probleem was, alles werkt weer.

    Nogmaals bedankt.

    1. graag gedaan, geen probleem en bedankt voor de terugmelding. In ideale omstandigheden buffert de P1 monitor data die niet te verwerken is. Dat kan inderdaad wel even duren voordat het verwerkt is.

 8. Ik heb een HDMI scherm op m’n Raspi, maar na de boot is enkel de console/terminal te zien. Is er een mogelijkheid om ook de GUI hier te zien, zoals je deze ziet vanaf een web browser?

    1. Het korte antwoord is nee. Het lange antwoord is dat je dan een browser op de rpi nodig hebt en een besturingssysteem die een grafische schil heeft. Dat is niet geïnstalleerd op de Rpi. Zelfs als dat wel zo was dan is resolutie van het scherm te laag om de huidige webpagina’s goed weer te geven.

 9. Sinds geruime tijd heb ik jullie software naar tevredenheid (en up-to-date) op een raspberry Pi 3 draaien.
  Er is echter een probleem met de logratatie zo meldt ons monitoring systeem en dat was in de voorgaande versie ook.
  .
  De melding van ons monitoring systeem (nagios):
  CRIT – 106 services in total, 1 static service failed (logrotate)CRIT

  Kan dit.s.v.p. opgelost worden?

  1. Bedankt voor het compliment maar ik kan je niet direct helpen met je probleem. Nagios valt letterlijk buiten de scope van de Rpi en de P1 monitor. Wat wellicht de reden kan zijn is dat de P1 monitor een tool gebruikt log2ram die als ramdisk werkt. Hiermee wordt voorkomen dat er veel naar het SDHC kaart wordt geschreven en dat deze sneller defect raakt. Je kunt eens kijken of dat een false positive geeft in Nagios. Je kunt overwegen om in Nagios de check op logrotate uit te zetten. Want die werkt echt wel. Logrotate doet niets anders dan de logfiles na een bepaalde periode kopiëren en eventueel comprimeren. Dat doet log2ram ook die /var/log vervangt.

 10. Ik zou graag deze 2 oude versies nog willen ontvangen aub:

  P1 MONITOR VERSIE 202006 – 0.9.17 (8GB SDHC image)
  en
  P1 MONITOR VERSIE 202004 – 0.9.16 (8GB SDHC image)

  Mvg, Stoffel

  1. De oude versie zijn te downloaden. Het wordt niet aangeraden oudere versies te gebruiken ook al wil je geen nieuwe opties gebruiken. De nieuwere versies bevatten bug fixes en zijn ook noodzakelijk voor de iOS app.

 11. Beste, ik had graag nog de volgende versies ontvangen van P1 monitor.
  1) P1 MONITOR VERSIE 202009 – 0.9.18 (8GB SDHC image)
  2) P1 MONITOR VERSIE 202004 – 0.9.16 (8GB SDHC image)

  1. Dat is toevallig ik heb net een vergelijkbaar verzoek gehad of is het geen toeval 🙂

 12. Voorheen kreeg ik via -email het comment dat ik geplaatst had een linkje waar ik de antwoorden kan volgen. Deze e-mail krijg ik niet meer. Klopt dat?

 13. In het hoofdscherm zie ik een meterstand icoontje staan. Ik heb geen gas aansluiting en zoek waar ik dat helemaal uit kan zetten maar kan dat niet vinden. Is het überhaupt mogelijk om het uit te zetten?

    1. Het gas verbergen staat op de roadmap. Ik doe geen toezeggingen wanneer en wat een optie wordt toegevoegd. Belofte maakt immers schuld.

 14. Bij het wisselen tussen de hoofdmenu’s (van electra naar Gas of Euro) wordt het IP adres niet mee genomen. Ik navigeer dus naar http://kosten-d.php/ ipv ipadres//kosten-d.php.
  Kan ik hier iets aan doen?

   1. Dank voor je snelle reactie. Ik gebruik inderdaad IP4 adres. Ik heb het probleem getest in Firefox, chrome, edge en IE.

    1. Ik heb geen idee waarom het niet werkt, er zijn letterlijk honderden gebruikers zonder dit probleem dus ik vrees dat het een uniek probleem is in jouw situatie. Het je wellicht iets van anti-malware of andere browsers plugins geïnstalleerd? Heb je het probleem bij een apparaat of bij meerdere apparaten? Heb je het ook op telefoon of tablet getest. Wat is het IP4 adres wat je gebruikt en kun je de urls die werken delen een een die niet werkt. Die kun je kopiëren in je browser balk.

     1. Het is echt vreemd he? ik heb heel lang met veel plezier gebruikt. Ik heb het op alle apparaten en browsers. Ik kopieer even de source in zodat je ziet hoe het eruit ziet.
      Dit zou in mijn geval href=”192.168.2.2//main-1.php” moeten zijn.

      1. Ik heb geen idee waarom het niet werkt. Je kunt een aantal dingen proberen. Het wordt nu traject van trail and error.
       Als eerste je router herstarten.
       Als dat niet helpt de Rpi via het menu rebooten.
       Als je een pagina oproept met het ip adres dan werkt die pagina wel goed?
       En heb je dit probleem alleen bij de hoofdpagina of ook op andere pagina’s?
       Heb je weleens een anonieme browser geprobeerd?
       Of je browser cache gewist.
       Je kunt een webpagina inspecteren (zie Google) zie je dan fout meldingen?
       Je kunt in de logfiles van de webserver kijken of daar iets staat. De logs staan in /var/log/nginx die kan je bekijken met sudo cat

       1. Dank al weer voor je snelle reactie. Even opsommend:
        1-herstart router: gedaan
        2-Pagina via ip adres oproepen lukt wel
        3-Op alle pagina’s is het probleem, met uitzondering van info en config
        4- Anonieme browser geprobeerd
        5- cache gewist. trail error levert op dat na leegmaken cache navigeer probleem na 2 of 3 keer wisselen van menu ontstaat. Heb niet kunnen vaststellen dat het probleem bij 1 specifiek menu begint.
        6- ik zie wel foutmeldingen in de google console bij inspectie. Deze drie komen steeds terug:

        VM197:1 Uncaught SyntaxError: Unexpected token ‘<‘
        at b (jquery.min.js:2)
        at Function.globalEval (jquery.min.js:2)
        at text script (jquery.min.js:2)
        at jquery.min.js:2
        at l (jquery.min.js:2)
        at XMLHttpRequest. (jquery.min.js:2)
        jquery.min.js:2 GET http://192.168.2.2//api/v1/financial/day?limit=1&_=1610781016035 500 (Internal Server Error)
        jquery.min.js:2 GET http://192.168.2.2//api/v1/weather?limit=50&_=1610781016032 500 (Internal Server Error)

        Nu ik de foutmelding van de financieel pagina zie: als ik die open (met het IP adres handmatig) blijft deze op laden staan. Zou daar oorzaak kunnen liggen?

        1. Ik kan niet beredeneren waarom het mis gaat maar je kunt proberen om de database te wissen nadat je een export hebt gemaakt. Als het probleem dan weg is dan kun je de data importeren. Kies de optie database wissen op de pagina config-bestanden.php. Mijn gok is data de database corrupt is voor bepaalde database bestanden. Als er geen data in zit dan zal de API software dit melden maar geen 500 server error geven. Dat wil min of meer meer zeggen dat de API software vast loopt.

         1. Geprobeerd met een gewiste database maar probleem blijft. Ook nieuwe installatie geprobeerd maar geen resultaat.
          Omdat ik volgens mij de enige ben met dit probleem zal het iets bij mij zijn.
          We laten het er maar even bij. Dank voor het meedenken.

          1. Bob, bedankt voor de terugkoppeling. Nog wat suggesties waar het mogelijk aan kan liggen. Er is een probleem met het netwerk, als je over Wifi werkt dan kan een slechte verbinding de oorzaak zijn. Dat kan allerlei oorzaken hebben zoals een slechte Wifi kaartje of een zeer drukke Wifi omgeving. Ik achte de kans erg klein dat dit de oorzaak is. Ik hoor van mensen dat ze soms problemen met IP6 hebben. In de volgende versie van de software wordt dat uitgezet. Je hebt een dubbele IP adres op je netwerk. Dat zou kunnen verklaren waarom er af en toe data mist. Je hebt een hardware probleem, ook onwaarschijnlijk. Een corrupt SDHC kaartje maar dan zou ik een meer consequent probleem verwachten. Wat je eventueel nog kan doen is een image van het kaartje maken dat met mij delen om te zien of ik iets kan achterhalen. Of als eerste poging een systeemdump. laat maar weten of je er nog energie in wil steken.

 15. Krijg de laatste 4Gb versie niet op een 4Gb kaartje gezet. (met Etcher) Is de software ook zonder rasbian te downloaden.

  1. Nee, de software is niet los te verkrijgen. Zie de FAQ voor een oplossing en waarom het waarschijnlijk niet lukt.

 16. Kan er vanuit P1 monitor een CSV bestand opgehaald worden?
  Ik zou eens per week de gegevens willen uitlezen en in mijn eigen opzet willen inlezen in Excel

  1. Nee die optie is niet aanwezig, je kunt wel een import bestand maken maar dat vergt het nodig handwerk. Zie de FAQ

 17. Ik draai nog versie 0.7.1 maar wil updaten naar de laatste versie. Is dat mogelijk met behoud van historische data? Verder kan ik niet in het instellingenmenu komen, omdat hier om een wachtwoord wordt gevraagd. Wat is het wachtwoord hiervan?

  1. Als je een export maakt dan zou dat met zonder problemen mogelijk moeten zijn. Zie de FAQ hoe je het wachtwoord kunt herstellen.

Geef een reactie.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: