P1 monitor software download

P1 monitor software download

Misbruik van de downloadserver door veelvoudig downloaden wordt beloont met een IP ban!

Er wordt gebruik gemaakt van een nieuwe fileserver. Laat via een reactie weten als je een oudere versie nodig hebt. De downloads met de het rode download icoon komen van de nieuwe fileserver.

Deze pagina is gemaakt om snel een overzicht te geven van alle beschikbare versies. Ga naar de pagina van de specifiek versie voor details over upgraden en te volgen stappen.

hard drive fail

Als de P1 monitor software wil ondersteunen dan is een donatie mogelijke via PayPal. Deze software wordt gemaakt door thee om te zetten naar code.

Elke versie heeft een specifiek wachtwoord!

Let op alle wachtwoorden met hoofdletters

10 Replies to “P1 monitor software download”

 1. Prachtig stukje software. Complimenten.
  Voor de roadmap: ik zou ook graag de SolarEdge data gepublished willen zien via MQTT.

 2. Hallo,
  Ik heb al sinds 2012 een slimme meter. Deze heeft een baudrate van 8000, in tegenstelling tot de nieuwe meters. P1 Monitor geeft deze optie niet. Is hier een oplossing voor?

  1. Ja dat is niet zo complex om toe te voegen. Wat voor type meter is het en wordt het signaal ook geïnverteerd zoals vrijwel alle andere meters dat doen?

 3. goede morgen
  ik heb de P1 software gedownload en die zit er uitstekend uit. Proficiat aan de ontwikkelaars. Ik heb echter een klein probleem. Ik dien te kunnen beschikken over wifi om de monitor (die beneden aan de slimme meter) komt te hangen aan mijn wifi netwerk te verbinden.
  Ik heb getracht om wifi aan te zetten via de command lijn, maar mijn wifi netwerk wordt niet gevonden wlan 0, alhoewel ik alles van wifi heb opengezet voor nieuwe toestellen?
  Is op de image Wifi toevallig uitgeschakeld en zo ja, hoe kan deze opnieuw geactiveerd worden? Via een netwerkkabel werkt het perfect, maar dit is jammer genoeg geen optie voor mij gezien de plaatsing van de raspberry

  1. Bedankt voor het compliment. Je kunt de wifi instellen via de UI je hoeft niets direct op de Rpi te doen. De Rpi heeft echter een wat vervelend gedrag wat Wifi betreft. Als er geen Wifi is geconfigureerd dan vraagt de Wifi NIC geen DHCP IP adres aan. Hieronder de stappen die zeker werken:

   1: sluit de Rpi aan op Ethernet
   2: ga naar het Wifi setup menu en kies je SSID en Wifi wachtwoord. Save de instellingen
   3: wacht een minuut of 3. als de Wifi kaart een IP adres krijgt dan kun de Rpi stoppen via De UI gaan naar stap 6.
   4: als er geen WiFi IP adres wordt uitgegeven reboot de Rpi via de UI.
   5: Als na de reboot er een Wifi adres is uitgegeven. Kun je de Rpi stoppen via de UI
   6: neem de Ethernet kabel los en plaats de Rpi en start deze op. Deze moet nu via Wifi te bereiken zijn.

   Tip: het is verstandig om je Rpi een vast IP adres te geven via DHCP binding in je router. Dan kun de P1 monitor eenvoudig vinden.

     1. het is perfect gelukt. Nogmaals bedankt!
      Vraagje.. bestaan er plannen om in de toekomst op 1 scherm zowel de afname als de teruggave (naar het net) grafisch voor te stellen (eventueel in staafdiagram)??

      1. Goed te horen, ik vrees dat ik je vraag niet begrijp maar wellicht helpt deze toelichting. De P1 monitor geeft het actuele verbruik weer KW dat is een verzamel vermogen over alle fasen. Dat geeft aan of je verbruikt of teruglevert. Zoals bijvoorbeeld op het main scherm. Je kunt wel als je meerdere fasen hebt een verschil hebben dat een fase teruglevert en een andere verbruikt. Als de fase weergave aan staat dan zie je dat ook. Dit werkt overigens alleen als je slimme meter ook alle fase informatie doorgeeft. Sommige meters geven niets door, andere een fase of alle fase informatie. Historisch gebruikte kWh wordt al weergegeven in de diverse pagina’s.

Geef een reactie.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: