P1-monitor download 201905

P1-monitor download 201905

Dit is niet de laatste versie. Voor alle downloads zie de software archief pagina waar alle versies van de P1 monitor te vinden zijn inclusief de laatste versie.

LET OP DIT IS NIET DE LAATSTE VERSIE!

P1 monitor is op de Raspberry PI 3 gebaseerde software om je slimme meter uit te lezen. Voor een meer uitgebreide beschrijving zie hier.

Upgrade of eerst installatie.

De software verkrijgen en installatie.

De P1 monitor software wordt geleverd als Raspberry Pi 3 B SDHC image die hieronder te downloaden is. Om de het image naar een SDHC card te kopiëren is een image tool nodig als je deze niet hebt dan kun je USB Image tool downloaden.  Zie hieronder hoe je dat daarna de rest van de ruimte op de SDHC card kunt gebruiken met raspi-config tool.

Mocht je een eerdere versie van de P1 monitor gebruiken exporteer dan deze data eerst! Gebruik eventueel de upgrade assistent.

  1. download het P1 monitor image file uit de download overzicht hieronder.
  2. pak het zip file uit en lees de bijlagen.
  3. kopieer het p1monYYYYMMDD-NN.NN-X.img file via de USB tool naar de SDHC card van minimaal 8GB (bij voorkeur een 32GB of 16GB). Groter dan 32GB heeft geen meerwaarde wegens het FAT32 filesysteem. Let op! data op de card wordt overschreven en is niet meer te herstellen. (had ik al gehad over de export van data).
  4. Mocht je een groter SDHC card willen gebruiken dan kan je via de raspi-config tool de gehele SDHC card gebruiken. Dit is zeker aan te bevelen om slijtage van de SDHC card te verminderen.
  5. plaats de SDHC card in de Pi.
  6. start de Pi, netwerk en P1 kabel aangesloten.
  7. Importeer de data, als je al eerdere versie hebt gebruikt.

Veel plezier met de P1 monitor en laat weten hoe het bevalt.

FAQ

Mocht je vragen hebben kijk dan eerst in de FAQ

Problemen oplossen.

Image past niet op de SDHC card:

  1. Je kunt proberen de donor SDHC card opnieuw te formatteren met een dergelijk tool als de SD formatter.
  2. Installeer het image op een groter SDHC card. Het ongebruikte deel van de SDHC card kun je vrijgeven via de raspi-config tool met de optie extend
  3. wis de browser cache als je layout problemen hebt.

Standaard wachtwoord besturingssysteem:

  1. Het standaard account en wachtwoord om in te kunnen loggen is p1mon met het wachtwoord  verandermij.
  2. Het advies dit wachtwoord na installatie aan te passen.

Juridisch spul en zo

Dit werk valt onder een Creative Commons Naamsvermelding-NietCommercieel 4.0 Internationaal-licentie.

De rechten van onderliggende softwareproducten zijn qua licentierechten niet gewijzigd Dit geldt voor bijvoorbeeld het besturingssysteem en javascript bibliotheken. De rechten van onderliggende producten gaan voor deze licentie.

DE SOFTWARE IS GELEVERD “ZOALS”, ZONDER GARANTIE VAN ENIGE SOORT, INCLUSIEF MAAR NIET BEPERKT OP DE GARANTIES VAN VERKOOPBAARHEID, GESCHIKTHEID VOOR EEN BEPAALD DOEL. IN GEEN GEVAL ZAL HET AUTEURS OF COPYRIGHT HOLDERS AANSPRAKELIJK ZIJN VOOR ENIGE EISEN, SCHADE OF ANDERE AANSPRAKELIJKHEID IN VERBAND MET DE SOFTWARE OF HET GEBRUIK VAN DE SOFTWARE.

Samengevat: gebruik is voor eigen risico.

Mocht je een eerdere versie van de P1 monitor gebruiken exporteer dan deze data eerst!

DOWNLOAD

SDHC images

P1 monitor wordt alleen ondersteund op de Raspberry Pi 3B of Pi3 B+.
Een Pi 2 kan werken maar geen garanties.  Een Pi Zero is nooit getest. Van de Pi 1 is bekend dat deze fouten geeft en verloop van tijd stopt / crashed.

Wat is er veranderd in versie 0.9.10 (Maxine)

Bug / feature fixes:
Bug fixes / Nieuwe zaken:

  • Dropbox support voor de app aangepast zodat SQL-database  data naar de app gekopieerd kan worden.
  • Back-up scherm bevatte een tekstfout, die is aangepast ( Erich bedankt).
  • Driefasen informatie kan nu wel of niet worden getoond via setup menu -> display -> “driefasen informatie zichtbaar in de UI”.
  • Raspberry Pi Kernel update (13-04-2019)
  • Dropbox Daemon aangepast zodat deze niet meer stopt bij een onverwachte fout.
  • Jquery update gedaan wegens security kwetsbaarheid (CVE-2019-11358). Upgrade naar versie 3.4.1
  • Debug informatie uit kosten-d.php gehaald.
  • Icon font bibliotheek naar versie 5.8.2 gebracht.
  • Meterstandenpagina toegevoegd waar per dag de meterstanden van elektriciteit en gasverbruik alsmede de terug levering van kWh wordt getoond.
  • De driefasen waarden in beide main schermen geven nu correct kW weer in plaats van kWh (gemeld door Alphons).
  • Terug levering van rood naar groen aangepast voor e-levering, suggestie van Michel. Er wordt nu alleengebruik gemaakt van groen, ook een beetje levering is immers goed.
  • De prompt van de Pi gebruiker p1mon bevat de IP adressen van eth0 en wlan0. Niet van belang voor normaal gebruik maar meer om te voorkomen dat de developer iets wist op de verkeerde pi :).
  • Het root filesysteem wordt vergroot door de P1UpgradeAssist. Hiermee wordt de maximale ruimte van de SDHC gebruik als er een klein image wordt gebruikt. Als je gebruikt maakt van een 16GB of 32Gb kaartje dan zal de complete ruimte worden gebruikt waardoor het SDHC-kaartje minder snel versleten zal zijn.
  • P1UpgradeAssist zet nu ook de timer (cron) voor back-up’s e.d. dit was een omissie in de upgrade P1UpgradeAssist. Een fix voor dit probleem is in het setup menu de timer waarde opnieuw weg te schrijven.
  • Security patches tot aan 23-05-2019.

Als je een bijdrage wil leveren om de kosten te dekken van de website e.d. dan kan kun je hier een donatie doen.

144 Replies to “P1-monitor download 201905”

  1. Beste Mensen,

    Waar kan ik zien welke versie van P1MONITOR ik nu gebruik….?

    Hg Peter,

    1. Op de info pagina onder het kopje systeem. De informatie pagina kun je bereiken met het I icoon links onder de verticale menubalk.

  2. Beste Mensen,

    Kan niet inloggen op de P1monitor versie 202006.
    Deze stappen neem ik omdat deze versie opnieuw is geïnstalleerd
    p1mon login : p1mon
    password : verandermij

    Hg Peter

    1. Dit zijn toch echt de juiste naam/wachtwoord voor de oude versie was dat root / toor. Is er een reden dat je en comment bij een oude versie set en niet bij de laatste versie.

  3. kan er in het configuratie menu opgenomen worden of men DHCP wil hebben of een fixed IP adres.

    nu moet er in de PI zelf ingelogd worden om dit vast te zetten.

    zelfde geld voor wifi, ook geen optie om het IP adres zelf in te stellen.

    ik heb hier op basis van IP adres ranges diverse VLANS, 1 is separaat voor Home automation, welke NIET door de router naar buiten mag en niks naar binnen mag komen.

    ik wil nite de poorten van de switch vast zetten op vlans, maar op basis van het fixed IP adres het juiste vlan laten gebruiken

    1. De “best practice” om dit in je router te regelen door de DHCP server een vast IP adres te laten geven aan de hand van het MAC adres van je Pi wifi en/of Ethernet. De reden dat we dit niet ondersteunen is dat de software ook door minder kundige gebruikt kan worden. Als we deze optie beschikbaar stellen en iemand maakt een foute instelling dan is de enige manier om dit te herstellen de Pi aan te sluiten op een keyboard en monitor. Ook niet onoverkomelijk maar het leidt zeker tot vragen voor ondersteuning. We worden heel enthousiast over leuke nieuwe ideeen om de software uit te breiden, blij van het melden van bugs en vinden ondersteuning noodzakelijke kwaad. Zo te lezen ben je best thuis in netwerk technologie en het advies is het daarmee op te lossen.

      Succes,
      SecBro.

  4. Om de haverklap staat de slimme meter in p1mon weer op 9600,7,1,even terwijl 115k,7,1,even moet zijn en er dan weer eens geen data ontvangen wordt. Met geen enkele sd-kaart gaatt het goed….Ik stop ermee

    1. Jammer dat het niet lukt. Hierbij wat tips. Ik neem aan dat je de instellingen via het setup menu instelt. Als dit zo is dan worden de waarden standaard alleen in ram opgeslagen. Er wordt dan om de 15 minuten een backup naar het sdhc kaartje geschreven. Je kunt ook een reboot doen via het setup menu dan wordt de kopie van ram naar het sdhc kaartje gekopieerd. Na de reboot moet dan de instellingen bewaard zijn.

  5. Hi! Vraagje. Na een stroomuitval heb ik geen data meer uit de p1 poort. Omdat ik dacht dat de db corrupt was geraakt, een reinstal gedaan en data teruggezet. Maar nog steeds geen data meer. Ook groene knop meter ingedrukt, nog steeds niets.. enige idee misschien?

    1. Heb je gecontroleerd of de instellingen van de P1 poort goed staan? Komt er geen data meer binnen (kun je zien op de info pagina). Je kunt eventueel in de logging kijken van /p1mon/var/log/P1SerReader.log of daar een melding wordt gegeven. En je kunt het script /p1mon/script/P1SerTester.py gebruiken om te testen of er data uit de meter komt. Tot slot sommige P1 kabels hebben een ledje dat aangeeft of er data binnen komt. Als deze blinkt dan komt er nog data binnen.

      1. Dank voor de snelle reactie in het log staat: P1SerReader – WARNING – checkSerial: serial port niet te openen (/dev/ttyUSB0) is de USB serial kabel aangesloten? melding:(2, “could not open port /dev/ttyUSB0: [Errno 2] No such file or directory: ‘/dev/ttyUSB0′”) retry in 60 seconden. Heeft altijd gewerkt…. Kan het boardje stuk zijn?

        1. als je het commando ls /dev/ttyU* als commando ingeeft dan moet je als antwoord /dev/ttyUSB0 krijgen of als je de kabel een keer in of uit de pi hebt gehaald /dev/ttyUSB1 krijgen. Als je dit niet ziet dan is of het kabeltje defect of je USB poort in de Raspberry Pi. Je kunt eventueel een ander poort op de Pi proberen. Als je wel /dev/ttyUSB1 te zien krijgt dan met je de Pi herstarten want /dev/ttyUSB0 is echt nodig.

  6. Geweldig stukje software! Alleen worden de meterstanden bij mij op de home niet getoont.

    1. Bedankt voor het compliment, het is lastig om je te helpen met de informatie die je vertrekt. Ik ga er vanuit dat er geen data binnenkomt. Als de Pi aangesloten is op de slimme meter met het seriële kabeltje dan moet je in het setup menu (steeksleuteltje) -> P1 poort daar kun je de snelheid van je slimme meter aanpassen. Het doorvoeren van een wijzing kan een paar minuten duren.

      1. Er komt wel data binnen het verbruik kan ik gewoon zien ook zijn de tellerstanden bij info en dan data te zien.

        /XMX5LGF0000444315970

        1-3:0.2.8(50)
        0-0:1.0.0(190714184737S)
        0-0:96.1.1(4530303531303034343331353937303138)
        1-0:1.8.1(000619.011kWh)
        1-0:1.8.2(000000.000
        kWh)
        1-0:2.8.1(000000.000kWh)
        1-0:2.8.2(000000.000
        kWh)
        0-0:96.14.0(0001)
        1-0:1.7.0(00.527kW)
        1-0:2.7.0(00.000
        kW)
        0-0:96.7.21(00015)
        0-0:96.7.9(00002)
        1-0:99.97.0(1)(0-0:96.7.19)(181128103533W)(0000001397s)
        1-0:32.32.0(00006)
        1-0:32.36.0(00001)
        0-0:96.13.0()
        1-0:32.7.0(229.0
        V)
        1-0:31.7.0(002A)
        1-0:21.7.0(00.526
        kW)
        1-0:22.7.0(00.000kW)
        0-1:24.1.0(003)
        0-1:96.1.0(4730303339303031393130333639343139)
        0-1:24.2.1(190714184504S)(00075.039
        m3)

        1. Kun je een systeemdump maken en deze delen met Dropbox oid. Ik zal de link niet delen met derden.

  7. Is er in de api ergens een output van het totale huidige stroomverbruik voor 3 fase? Of alleen per fase?

    Tweede vraag, is er een optie om een 2e poort uit te lezen? Ik heb een S poort in de energy link die ik het liefst ook naar p1monitor zou moven.

    1. Met de api http:///api/v1/status kun je de momentele fasewaarden uitlezen, mits deze door de slimme meter worden doorgegeven. Het gaat om de ID’s 74 tot 79 geven het verbruik en teruglevering aan. Voor het dupliceren van de P1 poort wordt door mij de iungo poort splitter gebruikt.

      1. Ik had die array indices al gevonden, en graph ze al een tijdje in homeassistant/grafana/influxdb via dit:

        platform: rest
        resource: http://192.168.1.149/api/v1/status
        name: ‘p1monitor’
        value_template: ‘{{ float(value_json[73][1]) * 1000 + float(value_json[74][1]) * 1000 + float(value_json[75][1]) * 1000 | round(0) | int | default(0) }}’

        Maar er is kennelijk geen totaal verbruik? Maw, ik moet zelf die optelling doen?

        Mbt de splitter, dat is niet echt wat ik zoek denk ik. De energylink heeft ook een S0/S1 aansluiting. Dat komt dan weer uit een simpele puls KwH meter zoals deze:

        https://www.homewizard.nl/kwh-meter

        Ben al bezig om een 2e RPI op te zetten om die uit te lezen.

        1. http://api/v1/smartmeter?limit=1 geeft op index 8 en 9 respectievelijke verbruik en levering weer. Maar je kunt uiteraard ook de verschillende fasen waarden optellen. er kunnen met een resolutie van 10 seconden verschillen zijn doordat deze asynchroon worden verwerkt.

  8. Hi! Gebruik je tooltje nu 2 maanden, helemaal prima! Enige waar ik vandaag tegenaan gelopen ben, is dat de graphs sinds 0107 niet meer bijgewerkt worden. De P1poort ontvangt wel de informatie (kabel eruit is een uitroepteken) maar verwerkt dus niet meer in de graphs. Ik heb de 2019-05 versie nog niet geinstalleerd. Hebben jullie en idee hoe dit op te lossen is? Thnx!

      1. Raspberry PI 3B. Hij heeft dus wel goed gedraaid..

        1. Het wordt een beetje gokken zonder meer informatie maar geef je enkele suggesties:

          Als er wel data binnenkomt maar de grafieken worden niet ververst dan lijkt het op een lock op een of meerder databases. Dit is apart omdat het wel een eens kan gebeuren maar op meerdere bestanden is zeer onwaarschijnlijk. Voor dat je iets moet je eerst een export maken van de data. Dan kun je die in ieder geval gebruiken om data te herstellen. Je geeft niet aan op welke schermen geen updates worden uitgevoerd of dat het op alle schermen niet werkt.

          1: herstart: log in op de pi met p1mon / verandermij. geeft het volgende commando in /p1mon/scripts/p1mon.sh restart dit duurt 1 a twee minuten.
          2: als dit niet werkt dan kun je de verschillende logfiles inspecteren in /p1mon/var/log of daar fout meldingen in staan. Dat geeft wellicht een hint.

          Succes,
          SecBro.

          1. Dank voor je reactie, zal vanavond eens kijken of ik hiermee wat verder kan komen. De PI heeft zelf 16GB kaartje, maar daar was maar 11% van gebruikt (dacht in eerste instantie aan een volle geheugenkaartje).

            1. De software en het OS passen makkelijk op een 8GB kaartje en zou zelf op een 4GB goed moeten werken.

          2. Vanavond gecheckt, en ondanks dat de temperatuur van de dagen (28-05 juli oid) niet meegenomen is (die slurf door het gas verbruik) zijn de grafieken zover ik kan checken weer aangevuld. Bestaat er een mogelijkheid (met bijvoorbeeld een .sh commando) om de grafieken opnieuw laten genereren ?

            1. Nee er is geen script dat verloren data kan herstellen. Tenzij je een export hebt en deze importeert

    1. Dit gaat op de duur mis, de software heeft zo 600 Mb na verloop van tijd nodig. Een pi met 256 Mb zal het het geheugen naar flash swappen. Afhankelijk van de belasting en kwaliteit van het sdhc kaartje gaat het dan op den duur mis.

  9. hallo de nieuwste imagge op een 16 gb kaart gezet maar er is 32 mb over zo gezegd maar dit klopt niet heb naar de raspberry tool gekeken maar is geen tool. ken slecht engels maar hoe maak ik de overige geheugen vrij van de kaar

    1. You can login on the pi p1mon / verandermij and give the command raspi-config –expand-rootfs a reboot is necessary. Please use the setup option in the menu to prevent filesystem corruption.

  10. Hallo, hebben jullie de software al getest met de Raspberry Pi 4 Model B?

    1. Nee er wordt een 4 bestelt en getest zo gauw die binnen is. We voorzien geen problemen zolang Raspbian de CPU maar ondersteund en er minimaal 1Gb ram beschikbaar is.

      1. Goedemiddag,
        Ik heb het laatste image gebruikt op de PI 4. Ik krijg het echter niet werkend. Het lijkt alsof de netwerkkaart niet ondersteund wordt (mijn router herkent wel een stekker, maar dat is ook het enige, beide lampjes op de PI branden continu). Daarna een SD met Raspbian gebruikt, wel netwerk met een Ip adres.
        Daarnaast heb ik de PI ook aan een beeldscherm gekoppeld, op beide HDMI uitgangen geen beeld.
        Bij jullie al vorderingen?
        Ik ben zeer benieuwd! In elk geval bedankt voor de top support via deze site!

        1. Hi de Pi4 vraagt om een upgrade van het os en nog wat aanpassingen. Er loopt een test en ik ben bezig met de fixes. Als je wilt kan ik een beta sturen zodat je deze vast kan proberen. Maar zonder garanties over de werking.

          1. Top! Ik wil graag meehelpen door de beta versie te proberen. Thnx!

            1. Zo gauw ik een test versie heb stuur ik link met de image ik hoop uiterlijk volgde week

            2. Link naar de test versie is via e-mail gestuurd.

  11. Ik heb P1 monitor nu bijna een maand draaien en het bevalt me echt uitstekend. Wat een inzicht geeft dit. Ik schaam me steeds meer dat ik 3 jaar voor Toon heb betaald.

    Er is echter 1 ding wat ik maar niet voor elkaar krijg. Ik heb hiernaast ook een Homey draaien en het lukt me niet om met Homey data uit te lezen middels de API.

    Ik dacht dat ik hiervoor deze app moet gebruiken.
    https://apps.athom.com/app/com.internet

    Kun je me hiermee helpen? Wat ik wil is uitlezen hoeveel ik nu verbruik en totaal vandaag tot nu toe.

    1. We hebben geen ervaring met Homey maar zullen er eens naar kijken

      1. Snap ik, hoewel, tis een top apparaat 🙂
        Maar het gaat meer om hoe de API van P1 werkt. In principe kan die app voor homey een GET of JSON requests doen. Maar hoe… ik krijg namelijk steeds 0 als antwoord.

        1. Raadpleeg de help versie van de API. Bijvoorbeeld http:///api/v1/powergas/minute/help. Hier een voorbeeld van de laatste waarde als je het ip adres van je pi 192.168.2.2 is 192.168.2.2/api/v1/powergas/minute?limit=1&json=object (json objects) of 192.168.2.2/api/v1/powergas/minute?limit=1 als je een JSON array wilt gebruiken.

          1. Ja klopt… die is wel heel extreem nog in beta 🙂

  12. Sinds kort ge-upgrade naar de laatste versie; ben er zeer tevreden over!
    één klein issue heb ik nog: voorheen kon ik met \P1MON\p1mondata een “share openen” en vervolgens historische data te kopiëren en daarna de kopie openen met DB browser for SQLite. Ik krijg nu op de share een “netwerkpad fout”. Is de naam veranderd?

    1. Heb je bestanden delen aangezet in het setup menu.

      1. “lokaal bestanden delen” staat op “database”, dat zou toch voldoende moet zijn?
        Is “p1mondata” nog steeds de share-naam?

        1. Vers van de pers: het werkt weer op de bekende manier; waarschijnlijk weer het aloude windows-masterbrowser-probleem?

  13. Ik las dat jullie bezig zijn om de mogelijkheden te bekijken van het registreren van het waterverbruik. Is hier al meer over bekend? Ik heb onderstaande sensor aangesloten op mijn Pi op een digitale input en elke keer als het radertje 1x is rondgegaan (en er dus 1 liter is verbruikt) dan krijgt die sensor een puls. Iedere puls is dus 1 liter. Dit zou het complete verbruik van electra,gas en water echt heel goed inzichtelijk maken.

    https://nl.aliexpress.com/item/32615238787.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.27424c4ddGmPEd

    1. Bedankt voor de tip. We zullen het overwegen maar denken nu aan een hall sensor oplossing gekoppeld aan een esp32 die dan de tellerstanden via het netwerk doorgeeft dan is de oplossing ook voor niet P1 monitor gebruikers beschikbaar. Hoe tel je de pulsen per tijdseenheid. Je wilt denk ik het verbruik per dag of uur weten?

      1. Ja per dag of per uur. Zoals de gasmeter nu werkt zou al heel mooi zijn.

    2. kan je eens een foto maken en online zetten van de sensor op je watermeter ?
      Wat voor kabel ben ik er voor nodig om dat sensortje aan te pluggen op mijn PI?

      Dit zou ik namelijk ook wel willen …

      1. Ik heb nog geen definitieve oplossing om de sensor netjes op mijn watermeter te zetten. Voor de test heb ik de sensor bovenop het glas van de watermeter gelegd en dmv een simpel Python script heb ik op een input gekeken of de 0 naar 1 veranderde. Domoticz zou op deze manier je waterverbruik kunnen meten maar ik wil voor mijn energie/water het liefst niet 2 platformen gebruiken. Misschien komt er nog MQTT ondersteuning in Ztatz dat zou het een stuk makkelijker maken 😉
        De sensor die ik als link in een vorige post gezet heb kun je met 3 draden aansluiten op de GPIO pinnen van de RPi: +3,3 / GND / een willekeurige digitale input pin uit mijn hoofd gebruikte ik pin 4. Ik moest met het potmetertje de sensor afstellen maar daarna werkte het zeer constant. Alleen zou ik nog een bevestigingsmethode moeten bedenken voor het printje.

  14. Functieverzoek: Optie om op de laatste dag van de maand een e-mail te sturen met daarin de einstanden van de metingen op de laatste dag van de maand om 00:00 uur en het totale (netto) verbruik van de maand

    Als aanvulling zou ook een dagelijkse mail met totalen verbruik handig zijn.

    1. Er wordt momenteel gewerkt aan een notificatie systeem waarmee je verzoek gerealiseerd kan worden. Hoe en wat er dan gerapporteerd wordt staat nog niet vast.

      De gegevens die je zoekt zijn via het meteroverzicht terug te lezen.

  15. Werkt dit ook voor de Belgische markt?
    Er zijn wel enkele kleine verschillen in het P1 telegram?

    1. Daar kan ik geen antwoord op geven, je kunt het proberen en als het niet werkt kunnen we kijken of we het kunnen oplossen. Als je de mogelijkheid hebt om een telegram uit de P1 monitor te sturen dan kan ik een controle uitvoeren op de inhoud van het telegram.

  16. Is het wellicht mogelijk om via een instelling de mogelijkheid te hebben voor geleverde energie. Ik gebruik verschillende systemen (pc’s/tablet/GSM) om de standen te bekijken. Op die systemen wordt o.a. de cache altijd geleegd bij afsluiten. Hierdoor gaan eerder ingestelde opties verloren. Top programma!.

    1. Ik begrijp je vraag helaas niet. Kun je een voorbeeld geven?

      1. In het Home scherm staan de knoppen Verbruik & Levering en Verbruik. Je zou dan ergens bij de instellingen (Display?) de mogelijkheid moeten hebben om levering uit te kunnen zetten.
        Als dit uitgeschakeld is zou er ook in de schermen “minuten (kWh)” en “Euro per dag” Kwh geleverd, Piek geleverd, Dal geleverd zichtbaar moeten zijn.
        Dit zou de cache moeten omzeilen.
        Bij het reproduceren lukt het me niet om de knoppen weer actief te krijgen met het herstarten van de browser/legen van de cache. Mogelijk bij het rebooten van de PC dat de knoppen weer actief zijn?

        1. Kun je aangeven wat je wilt bereiken? Als je alleen levering informatie wil dan kun je bijvoorbeeld main-2 gebruiken. De cache zullen we testen wat gebruik je als browser? Als je en hele specifieke lay-out wil gebruiken dan kun je eigen webpagina’s maken en die gebruiken. Dit kun je instellen in de ui.

  17. Allereerst mijn complimenten voor dit sterk staaltje bruikbare software! Iedereen zou zo’n dashboard moeten hebben. Het maakt mij in ieder geval bewust wat ik allemaal verbruik! Schandalig veel… Ik ga m’n leven beteren met de P1 Monitor!
    Ik lees in deze thread dat het gasverbruik niet goed wordt weergegeven. Ik zie dat de gegevens wel worden binnengehaald maar niet worden verwerkt. Wanneer denk je dat dit probleem is opgelost? Is er een tijdelijke workaround?
    Nogmaals dank voor het vele goede werk!

    1. Leuk te horen dat de software bevalt, laat het vooral ook aan anderen weten. Wat betreft gas verbruik, dat wordt in principe goed gemeten maar de slimme meter geeft meestal maar 1 keer per uur een wijziging door. Dus voor dagmetingen klopt dat met een resolutie van ongeveer een uur de meting correct is. Door de lage frequentie van de aangeboden data kunnen we daar weinig aan doen. Sommige nieuwe meters sturen elke 5 minuten de waarde door waardoor de nauwkeurigheid toeneemt. Maar het wordt nooit zo nauwkeurig als bijna real time zoals het watt verbruik. Je opmerking niet worden verwerkt moet je even toelichten. Als je na een dag niets ziet dan is er wat aan de hand maar doorvoor moet ik de output van je meter zien (info scherm onderin).

  18. Ik heb dit sinds gister draaien. 1 usb kabel gehaald en de Pi had ik nog liggen. Ideaal en ben er best blij mee… maar… 1 ding snap ik nog ff niet.

    De solaredge pagina laat hogere waardes zien van de huidige opgewekte energie en dagtelling dan de P1 monitor.

    Ik vermoed dat wat er in de grafieken wordt weergegeven, niet de totale waarde van het opgewekte energie is, maar wat over is na aftrek van de energie wat je verbruikt.

    Klopt dit? Want dat vind ik dan wel jammer aangezien je dan nog steeds niets weet. In de totaal grafieken zie je het sowieso namelijk al.

    1. Je hebt gelijk, maar dit een beperkingen als je alleen de slimme meter uitleest. Die “ziet” immers alleen wat er netto in en uit gaat qua verbruik. De meter kan dus niet zien wat er al door eigen opwek is verbruikt. Op de roadmap staat wel de wens om ook de netto opbrengst van de zonnepanelen weer te geven.

      1. ik vermoedde dat dus al en op zich ook wel weer logisch. Echter als ik wat ik verbruik en opwek bij elkaar optel, kom ik nog steeds onder de waarde die mijn solaredge aangeeft.
        En als ik dan kijk naar de netto opbrengst in je app (stats-d.php), dan trek je juist het verbruik van het opleveren af en dan zou dat dus dubbel zijn.

        1. Ik zal het toelichten met twee voorbeelden en hoop dat daarmee de werking en interpretatie duidelijker wordt.
          1: wat de solaredge ook aangeeft daar kan ik niets over zeggen dat kan kloppen of niet.
          2: De slimme meter ziet alleen wat er in of uit gaat en geeft weer wat je netto terug levert of wat je verbruikt.
          3: Laten we even aannemen dat je per dag 7kWh op kan wekken via je zonnepanelen.
          4: je verbruikte daar 2kWh zelf van, dit ziet de slimme meter dus nooit.
          5: je kan nu dus zelf maximaal 5kWh terugleveren aan je energie leverancier.
          6: scenario 1: je verbruikt zelf per dag 3kWh. Dan zie je een oranje balk van 3kWh en een groene balk van 5kWh netto lever je dan 5-3=2kWh per dag terug in de tooltip zal je dan zien 2Kw geleverd.
          7: scenario 2: Je verbruikt per dag 9kWh Dan zie je een oranje balk van 9kWh en een groene balk van 5kWh netto verbruik je dan 5-9=-4kWh per dag in de tooltip zie je dan 4kWh verbruikt

          Uiteraard geldt dit per dag, per minuut of per uur zal je meestal leveren of verbruiken maar niet tegelijk. tenzij je een meerfasen aansluiting hebt en de verbruik en teruglevering fase verschillen.

          1. Hummm… oke… ik snap he, nog niet helemaal maar ik laat hem ff op mij inwerken… het komt er kort op neer dat jij zegt dat het wel klopt.
            Dank je voor de genomen moeite! Ik blijf het een mooi systeem vinden 🙂

            1. Graag gedaan veel plezier en gemak van de software.

  19. Hoe stel ik nu het makkelijkst die wifi in? Als ik naar de raspi config tool ga naar network options en dan naar wifi, dan krijg ik “could not communicate with wpa_supplicant”.

    1. Wifi is in te stellen via het setup menu (steeksleuteltje). Kies de optie netwerk, je kunt dan de SSID kiezen via het dropdown menu en je kunt het wachtwoord instellen. Na het invoeren van de waarde kies dan de optie opslaan. Mocht dit om wat voor reden niet werken dan via het setup menu -> systeem een herstart uitvoeren.

  20. Ik gebruik al een tijdje met veel plezier de software. Toen ik zag dat er een nieuwe versie beschikbaar was wilde ik de upgrade assistent gebruiken, echter tot mijn schrik kwam ik erachter dat mijn password voor het settings menu niet meer werkt. Geen probleem om een nieuwe image aan te maken, echter zou ik mijn historische data graag willen behouden (ik maak gebruik van Dropbox) Is hier een oplossing voor ? of heb ik pech en ben al mijn data kwijt ?

    1. Als je inlogd op de pi zelf met p1mon wachtwoord verandermij dan kun je in het file /p1mon/mnt/ramdisk/session.txt verwijderen. Daarna kun je het wachtwoord opnieuw instellen.

      1. Het is gelukt, hartelijk dank voor de snelle reactie

        1. Graag gedaan, en je vraag was duidelijk dan is een antwoord geven ook eenvoudig. Veel plezier van de software.

  21. Sinds kort heb ik mijn Pi uitgerust met een 3.5 “LCD TFT Touchscreen Display. Erg nice wanneer je een mooie GUI hebt, maar met P1 monitor is het nogal saai. Een stilstaand login-scherm. Mooier zou zijn de mogelijkheid om P1 monitor GUI zelf te krijgen, maar ik heb al in een eerdere reactie gelezen dat dat geen prio heeft.
    Zou het wel mogelijk te zijn om een screensaver in het image mee te leveren. Dat kan een vliegend P1-logo zijn of gewoon een zwart scherm, dat na enkele minuten verschijnt.
    Dat staat alweer een stuk netter in de meterkast.

    1. Wat voor soort device is het? Is het device dat via de HDMI poort is aangesloten of is het een tty of iets dergelijks?

        1. Wat je vraagt die goed uitgezocht moet worden en die per terminal waarschijnlijk anders zal werken. Omdat we jouw hardware oplossing niet hebben en is het lastig testen. Wat je vraagt is in essentie een screensaver die op twee manieren gerealiseerd kan worden. grafisch maar dan moet het zware X Windows worden geïnstalleerd wat het nodig aan geheugen en opslag vraagt. Die optie valt zeker af. De andere optie is een command line oplossing. Dit kan wellicht wel maar moeten we testen en zoals aangeven dat is nu geen prioriteit. Je kan uiteraard zelf wat onderzoek doen en die met ons delen. Dan kunnen we zien of dat kunnen opnemen in de code. We hebben wat getest met tty-clock -r om te zien of dat werkt maar dat werkt niet vanzelf. Als je daar zelf mee wil experimenteren dan moet je deze installeren met sudo apt-get install tty-clock

          1. Een geweldige tip van je. Ik heb tty-clock zonder problemen aan de praat gekregen:
            – inloggen op de pi met p1mon
            – daarna de commando’s:
            sudo apt-get update
            sudo apt-get install tty-clock
            tty-clock

            en het klokje loopt als een trein, uh screensaver. Mooier zou natuurlijk een visuele weergave van enkele P1monitor items zijn, maar ik snap de prio. Succes met de verdere ontwikkeling

            1. Top, leuk te horen dat het gelukt is. tty-clock zal in de volgende image mee geleverd worden.

    2. Volgens mij kun je rasbian lite upgraden met een GUI en dan met chromium de p1 monitor openen.

      Dit heb ik gister ook geprobeerd echter ik kom niet verder dan een knipperende cursor. Met een beetje kennis van linux en doorzettingsvermogen, weet ik eigenlijk wel zeker dat je zo de desktop aan de praat kan krijgen en dus de grafische versie.

      Eventueel zou je een bash script kunnen schrijven die de sqlite db uitleest en de waardes gewoon weergeeft in de terminal.

      1. Dank voor reactie Edgar. Ik kom dit commando tegen om de GUI (Raspberry Pi Desktop) te installeren:
        sudo apt install raspberrypi-ui-mods

        Ga ik binnenkort proberen. Helaas nu even geen knutseltijd

  22. Op het verlanglijstje staat de export van data zodat in b.v. Excel opslag etc. kan plaatsvinden.
    Ik gebruik al jaren het programma myUse (app) maar de maker ervan heeft aangegeven dat hij die app niet verder kan/wil ontwikkelen. Wellicht iets om te onderzoeken of een koppeling met deze app mogelijk is?

    1. Op de roadmap staat een export functie naar Excel en/of CSV files. Er is een functie in Excel om json naar Excel om te zetten. Ik heb er geen ervaring mee maar wellicht is het mogelijk de api’s te gebruiken om Excel te “voeden”. Er is geen plan om de app te ondersteunen, daar hebben we te weinig uren.

  23. Bij het overzicht van het stroom: stats-m.php is alleen het hoogtarief zichtbaar en ontbreekt het laagtarief (pop-up bij maandoverzicht) en als geleverd is uitgeschakeld dan is deze zichtbaar en staat er verborgen.

    1. Dit overzicht en alle andere overzichten laten verbruikt, geleverd en netto verbruik of netto geleverd aan. Zonder details over hoog en laag tarief. Het kan zijn dat je dit verwacht maar het werkt zoals ontworpen. Het kan zijn dat er iets mis gaat met de browser cache, probeer deze te wissen en of het probleem dan weg is.

      1. Iets voor op de roadmap? Zie graag in het maandoverzicht hoeveel kWh verbruikt in laag en hoog tarief.

  24. Om je SDHC kaart volledig te gebruiken, kun je het ongebruikte deel met de optie ‘expand’ (ipv ‘extend’) vrijgeven

    1. In de volgende versie doet de upgrade assistent dit automatisch.

  25. Hi,
    P1mon draait bij mij op een PI3 met Wifi voor de netwerkverbinding, draait overigens prima.
    Vandaag een UTP kabel gelegd naar de PI omdat ik een vaste netwerkaansluiting wil gaan gebruiken met een vast IP-adres. En tevens de Wifi verbinding uitschakelen.
    Verwacht dat ik de aanpassing via ssh kan doen met ifconfig, maar ik weet niet zeker hoe dit moet.
    Heb je wat tips voor mij?

    Met vriendelijke groet,

    Ton

    1. De software maakt gebruik van DHCP en bekabelde aansluiting krijgt dan vanzelf een ip adres. Mocht dit niet zo zijn dan moet een reboot via de ui genoeg zijn. Als je het adres vast wil zetten dan kun je dit beste doen via je router die normaal de ip adressen uitgeeft. Even Googlen dan wordt dat uitgelegd voor diverse routers of internet leverancier.

      1. Bedankt voor het snelle antwoord.
        Inmiddels de utp-kabel gekoppeld, de PI gereboot en het mac-address van eth0 en het ip-adres in de dhcp server van de router geplaatst. De reservering in DHCP van het wifi interface in de router verwijderd.
        Het Wifi-interface lijkt nog actief te zijn, is dit uit te schakelen?

        Ton

        1. Als je de SSID wist of het verkeerde wachtwoord invoert / wist dan wordt de WiFi verbinding gestopt. Je kunt overigens ethernet en WiFi beide gebruiken / actief laten.

          1. Inmiddels een ander ww voor de wifi ingevoerd. Heb nu inderdaad één verbinding met de P1monitor. Dat lijkt mij beter.
            Nogmaals bedankt!!

    2. Hoi Ton, ik heb het werkend met een vast ip-adres op de volgende wijze:
      Edit the file /etc/dhcpcd.conf as follows:
      Type sudo nano /etc/dhcpcd.conf at the command prompt.
      Scroll to the bottom of the script, and add the following lines:
      interface eth0 (als voorbeeld, verschilt per interne netwerk)

      static ip_address=192.168.178.8 (als voorbeeld)
      static routers=192.168.178.1 (router ip-adres)
      static domain_name_servers=192.168.178.1

      interface wlan0 (als voorbeeld, verschilt per interne netwerk)

      static ip_address=192.168.178.8
      static routers=192.168.178.1
      static domain_name_servers=192.168.178.1

      1. Hallo Rene,
        Bedankt voor de info, bewaar het voor later.
        Op het moment werkt het goed en omdat ik in de DHCP server van de router het ip-adres gekoppeld heb aan het mac-address van de Pi, zal bij een nieuwe image de Pi automatische hetzelfde ip-adres weer krijgen.
        Maar toch bedankt voor de tip en meedenken.
        Ton

  26. Wat een fantastische tool! Zeer bruikbaar en ook aan iedereen uit te leggen. Keep up the good work en ik za; jullie waar mogelijk zeker promoten… Ben voorheen gebruiker geweest van EnergyLink maar dit is veel overzichtelijker. Enige wat nog niet goed gaat is verbruik, deze blijft op nul staan. Levering via mijn SolarEdge doet het perfect!

    1. Bedankt voor het compliment en veel plezier en gemak van de software. Ik doe een gok naar je opmerking dat verbruik op nul staat. Als je meer opwekt dan dat je verbruikt dan is momentele verbruik inderdaad nul. Met uitzondering van als je een meerfasen aansluiting hebt en een slimme meter die apart het verbruik en levering tussen de fasen meet. Dan kan het zijn dat je op fase 1 verbruik en op fase 2 terug levert. Mocht dit niet je probleem zijn laat dan graag wat meer details achter.

  27. De FAQ heeft geen informatie over het instellen van FTP of dropbox.

    Ik heb een standaard filezilla server opgezet, maar als ik het IP adres en usernaam invul werkt het niet. Ik krijg een “110 gestopt” foutmelding. Het is me ook niet duidelijk waar de logs staan om te kijken wat er aan de hand is.

    Hoe dropbox werkt is me geheel een raadsel.

    1. je kunt de logfiles vinden op de locatie /p1mon/var/log. Als SFTP niet werkt dan kun je proberen of normaal FTP wel werkt. Je kunt overigens ook je ftp server logs bekijken. Om een applicatie zoals de P1 monitor toegang te verlenen tot je Dropbox moet je de app autoriseren. Klik op het dropbox icoon op de pagina setup – > bestanden (DropBox authenticatie code opvragen.) Je browser opent de Dropbox pagina. Geef toestemming en kopieer de authenticatie code in bestanden veld en save de pagina. Vanaf nu kun je back-up’s naar Dropbox maken of Dropbox gebruiken om data te delen die Apple IOS app gebruikt.

      Succes,
      SecBro.

      1. Het is voor zowel dropbox als FTP nog niet gelukt. Zou je een voorbeeld screenshot op de FAQ kunnen plaatsen? Ik denk dat meer mensen hier iets aan hebben.

        1. Wat verwacht je in FAQ. In je vraag geef je niet aan wat er niet gelukt is.

          1. Het leek me handig om een voorbeeldje te hebben in de FAQ. Ik weet niet of ik nu 192.168.1.100, user@192.168.1.100, ftp://192.168.1.100 of nog niets anders in moet vullen. Het werkt allemaal niet.
            Begrijp ik het goed dat ik dropbox enkel via de iOS app toe kan voegen? Via de web interface kan ik geen dropbox icoontje vinden.

            1. Voor ftp een voorbeeld van wat je in kunt stellen:
              accountnaam: henk@domein.nl
              wachtwoord: het wachtwoord dat je ingesteld hebt in je ftp server.
              ftp folder: normaal leeg maar je kunt een folder ingeven als je daar voor kiest.
              server adres: IP4 of domein naam bijvoorbeeld http://ftp.naam.nl
              server poort: 21
              Aantal versie die je wil bewaren 1 tot nnnnn

              Dropbox:
              Om dropbox voor de app of back-up te kunnen gebruiken moet je de P1 monitor toestemming geven om dropbox te gebruiken. je moet uiteraard al een dropbox account hebben. Dit mag een gratis of ander dropbox account zijn.

              1: ga naar setup menu – bestanden.
              2: klik op het dropbox icoon, die brengt je naar de dropbox website. Als je nog niet ingelogd bent bij dropbox log dan in.
              3: er verschijnt een scherm met het P1 logo met de tekst “p1monitor vraagt toegang tot de eigen map Apps › p1monitor in je Dropbox.”
              4: klik op toestaan.
              5: er verschijnt een pagina met de tekst “Geef deze code op in p1monitor om het proces te voltooien.”
              6: Kopieer deze code (cut and past) naar het invoer scherm in het setup – bestanden veld onder het logo.
              7: kies eventueel onderin de pagina Dropbox gegevens delen aan als je de app wil gebruiken.
              8: kies de optie opslaan rechtsboven.

              Je kunt nu back-up’s maken via Dropbox en de app gebruiken.

              SecBro.

  28. Er lijkt een bugje te zijn ontstaan in het homescherm: bij mij wijkt in de gauge Geleverd, ’totaal vandaag’ de levering xx kWh af, als ik deze vergelijk met een het dagen grafiekje, waar de waarde wel klopt. Het bedrag eronder klopt weer wel overigens.

    1. Bedankt voor het melden. Het wordt veroorzaakt door afronden en wanneer de data beschikbaar komt / verwerkt is. we zullen het oplossen in de volgende versie.

  29. Bij het tabblad “config-systeem/in-export” is bij EXPORT en UPGRADE geen handje zichtbaar om aan te geven dat de knop actief is, en bij IMPORT is het handje maar op een gedeelte van de knop zichtbaar.
    De knopjes zijn wel clickable.

    1. Bedankt voor het melden, het is opgelost in de volgende versie.

      1. Om je verder te helpen: Dit is gezien op een PC met windows10 en Firefox 67.0 32bit. Op een laptop met Opensuse Leap en Firefox 52.6 64bit is de IMPORT knop wel volledig met handje.

  30. Ik heb een knipperend uitroepteken/vraagteken onder het euroteken in het menu. Wat betekend dat?

    1. Bij het installeren van een nieuwe versie is het soms noodzakelijk de cache van de browser te wissen. Zie de instructies punt 3: “wis de browser cache als je layout problemen hebt”.

  31. Hallo, ik heb een vraag over de deze api call: /api/v1/powergas/day

    Ik verwacht dat de waarde van CONSUMPTION_KW berekend wordt door het verschil van de opgevraagde dag (CONSUMPTION_KWH_LOW + CONSUMPTION_KWH_HIGH) met het verbruik van de dag ervoor (CONSUMPTION_KWH_LOW + CONSUMPTION_KWH_HIGH).

    Als ik dat echter nareken komt dat niet overeen.
    Wordt deze waarde op een andere manier berekend?

    1. Deze twee velden hebben geen direct relatie. De kW velden is een momentaal vermogen terwijl kWh het vermogen per tijdseenheid is. Over het algemeen is de kW waarde minder van belang voor een langere periode.

    2. Kan je dan aangeven hoe de CONSUMPTION_KW wordt berekend? Ik had verwacht dat dit het verschil was van de meterstanden tussen de 2 dagen.

      1. Hi er zit een bug in de beschrijving van de API’s voor bijna alle API’s geldt dat de waarde CONSUMPTION_KW moet gelezen worden als CONSUMPTION_KWH per tijdseenheid. In de API /api/v1/powergas/minute zie je dat dit veld ook twee keer voorkomt. voor alle api’s met een langere duur uur, dag, maand en jaar is het dus het aantal verbruikte kWh per uur,dag, maand en jaar. Bij de volgende upgrade zal de beschrijving van de API aangepast zijn. Als je json gebruik als array dan zal alles blijven werken.

  32. Let op deze versie heeft een bug dat in de nieuwe pagina voor de meterstanden in de popup de gas waarde niet wordt weergegeven. Dit is opgelost in de volgende versie.

  33. Zou het niet mooi zijn om de verbruiksgegevens van alle gebruikers samen te brengen op een voor iedereen toegankelijke website. Daar zouden dan totaalgegevens in de tijd met elkaar vergeleken kunnen worden.

    1. zeker maar dat valt buiten de scope van de werking van de P1 monitor en schept een aantal verplichtingen voor de beheerder van de website zoals de privacy van de gebruikers.

      1. pvoutput kan je daar voor gebruiken, gratis om daar je data naartoe te sturen.
        je moet alleen een script maken wat de info daar naartoe stuurt.
        wil je het in een aparte grafiek hebben dan moet je wel doneren daar.
        maar dat is niet zo heel veel.

  34. Is het niet mogelijk om de upgrade methode te vereenvoudigen?

    Files downloaden vanuit Pi en vervangen, via apt-get het OS bijwerken en een upgrade script voor de DB. Dan hoef je eigenlijk niet offline en hooguit een reboot van een halve minuut om de OS updates (kernel) mee toe te passen.

    Wil er best over meedenken, bij interesse: stuur maar een mail.

    1. Mogelijk dat we dit in de toekomst gaan doen, nu willen we nog de ruimte hebben om alles in te kunnen stellen en aan te passen. Dat wordt met een automatische update lastiger en we verwachten ook meer vragen met problemen.

  35. Kan nog niet reageren op mijn eigen bericht omdat deze nog niet goedgekeurd is 🙂
    Maar het is me inmiddels gelukt, op een veel simpeler manier. Voor het aanpassen van de database hoefde ik p1mon helemaal niet te stoppen. Had voor de zekerheid een export gedownload en de upgrade functie voor USB gedaan voor het geval dat. Maar d.m.v. sqlite3 gewoon de update queries uitgevoerd op e_historie.db en financial.db en nu wordt alles weer correct getoond.

    Gelijk een blogje op mijn website geplaatst.

    Binnenkort maar ff een donatie plaatsen via PayPal, ben zeer tevreden over de software!

    1. Top goed te horen en vast bedankt voor de donatie. Veel plezier en gemak van de software.

  36. Diegene die zeggen dat ze binnen 5 minuten weer online zijn, wat voor kaartjes hebben jullie? Ik heb een SanDisk Ultra UHS-I 16GB maar alleen het wegschrijven van de image duurt al langer dan 15 minuten?

    Ik heb een tweede kaartje bij de RPi liggen en voorzie die van de nieuwste image, dan swap ik ‘m om en voorzie ik de andere van de image. Is niet nodig zo snel (downtime van 1 min 😉 ) maar meer dat als kaartje corrupt zou raken, dan heb ik gelijk een reserve liggen.

  37. Ik heb de nieuwste versie van P1 monitor als nieuwe installatie op mn Raspberry PI gezet. Openweathermap werkte prima op de oude installatie en ik heb de API die ik eerder gebruikte ingevoerd tbv de nieuwe installatie. Echter hierna wordt de data niet meer ververst bij het opslaan:
    Laatste succusvolle data.
    stad: *****
    tijdstip meting: 2019-05-24 20:14:16
    temperatuur: 16.8°C
    conditie: geheel bewolkt
    stad id: *****
    Op slot heb ik een nieuwe API key op openweathermap.org gegenereerd maar dat helpt ook niet, de oude gegevens van 2019-05-24 20:14:16 worden getoond.
    Weet je wat ik fout doe ?

    1. Helaas is Openweathermap niet erg scheutig met foutmeldingen dus het is lastig om de debuggen. Je kunt eerst testen of de API key werkt door de url te gebruiken die de P1 monitor ook gebruikt. Stel dat je API key ff03fa518fd1da51de31cc79ff9ddc60 is dan kun met door onderstaande url in te voeren in een browser testen of er data terugkomt.

      http://api.openweathermap.org/data/2.5/weather?id=2172797&units=metric&lang=nl&appid=ff03fa518fd1da51de31cc79ff9ddc60

      SecBro.

      1. Dank je wel voor je snelle reactie. Ik heb je advies opgevolgd en het resultaat op Openweathermap toont mijn locatie en realtime gegevens. De API en stad ID zijn blijkbaar goed en dus ligt de fout niet bij Openweathermap. Ik heb wel voor de nieuwe installatie een export gemaakt die ik heb geïmporteerd in de nieuwe installatie, zou dat er iets mee te maken kunnen hebben ? Het zou geen probleem zijn als ik de historische weergegevens kwijt zou raken dus als er via ssh iets kan wijzigen waardoor ik de API en stad ID opnieuw kan instellen zou dat ook helpen (misschien)

        1. Hi je kunt de weer gerelateerde database bestanden wissen / hernoemen en dan een zien of de weerdata weer aangepast wordt. Let wel op dat de API ongeveer om de 30 minuten wordt aangepast. Je kunt nog het logfiles bekijken of daar fouten in staan. /p1mon/var/log/P1Weather.log

          • log in op de pi.
          • cd /p1mon/script
          • ./p1mon.sh stop
          • rm /p1mon/data/weer
          • rm /p1mon/mnt/ramdisk/weer
          • ./p1mon.sh start

          Er worden nieuwe weerdatabases aangemaakt. Als je config.db defect zou zijn dan zouden de API key en stad naam niet goed zichtbaar zijn.

          Succes,
          SecBro.

          1. Helaas, dat werkt niet, heb de commando’s uitgevoerd zoals je aangaf waarbij ik de weer.db op /p1mon/data/ en /p1mon/mnt/ramdisk heb verwijderd. Nu zie ik bij het opslaan van de API key en Stad alleen lege velden:
            Laatste succusvolle data.
            stad:
            tijdstip meting:
            temperatuur:
            conditie:
            stad id:
            Maar ik heb bedacht met een schone installatie opnieuw te beginnen en eerst de openweathermap API key en stad in te voeren om te kijken of het weer werkt.

            1. Lijkt mij de beste route, je kunt nog een export maken en deze data eventueel weer importeren.

  38. Zojuist deze update geïnstalleerd m.b.v. een USB-stick en de Upgrade assistent, binnen 5 minuten was de P1 monitor weer online. Op het eerste gezicht werkt alles naar behoren.
    Bedankt maar weer voor dit mooie stukje software.
    gr. Ton

    1. Top, bedankt voor bevestigen dat alles goed werkt.

  39. Mooie update! En weer vlekkeloos backup vanaf de USB Stick.

    Ik zie dat bij de nieuwe tab meterstanden de gasstand niet in de popup wordt weer gegeven wel is de blauwe lijn zichtbaar.

    1. Bedankt voor het melden, het is opgelost in de volgende versie.

Comments are closed.