forum.p1mon.nl

forum.p1mon.nl

Ruud een enthousiaste gebruiker van de P1-monitor heeft het forum.p1mon.nl opgezet voor vragen en suggesties over de P1-monitor software en andere gelieerde producten. Dit geeft mij als ontwikkelaar van de P1-monitor meer tijd om aan te software te werken.

Uiteraard is het forum.p1mon.nl bedoeld om te helpen maar je kunt vaak zelf ook al zaken oplossen door de onderstaande zaken in acht te nemen.  Elke vraag kost tijd om te controleren van de mensen die bezig zijn met het ontwikkelen en onderhouden van de software.

 1. De P1-monitor is opzet als out-of-the-box oplossing. Er zijn maar een paar zaken nodig om de software te configureren. Het wellicht het allerbelangrijkste je kunt alles doen via de P1-monitor userinterface. Inloggen via ssh op de Rpi is niet nodig.
 2. Lees de instructies bij een elke nieuwe versie. Als er wijzigingen zijn waar je op moet letten dan wordt dat daar beschreven.
 3. Raadpleeg het FAQ op de deze site of op forum.p1mon.nl.
 4. Controleer de logs op de P1-monitor config-log.php pagina. Groen gekleurde regels zijn acties die goed verlopen zijn. Andere kleuren kunnen op een probleem duiden.
 5. Als je vraag stelt geef dan zoveel informatie als mogelijk mee. Maak het een vraag die te beantwoorden is!  
 6. Als je een vraag stelt geeft dan minimaal de volgende informatie.
  • Wat wil je bereiken of wat ging er mis?
  • Wat heb je gedaan?
  • Wat gebeurde er?
  • Welke versie van de P1-software gebruik je.
  • Welke type Rpi gebruik je?
  • Relevant detailinformatie zoals de webpagina waarop iets mis ging. Bijvoorbeeld main-1.php.  Op de info.php pagina kun je eenvoudig met knippen-en-plakken systeeminformatie over Raspberry Pi (Rpi) en het slimme meter telegram kopiëren naar de vraag.

Nieuwe functies aanvragen voor de software.

Als je een nieuwe functionaliteit aan de software wil toevoegen kijk dan eerst op de roadmap pagina. Mocht de functionaliteit er nog niet bij staan geef dan met zoveel detail als mogelijk wat je wil bereiken.  Als de functie als op de roadmap staat geef dan aan dat je ook interesse hebt in die functie.

Help de P1-monitor en schrijf je in op forum.p1mon.nl

Comments are closed.